ŽUPNIKOV POZDRAV

Draga naša braćo i sestre!
Rijetko u životu čovjek doživi ovakav dan i ovakvo vrijeme kroz koje mi ovih dana prolazimo.
Nekako smo se privikli na izolaciju i veliku pažnju da ne naudimo svojemu zdravlju ili zdravlju svojega bližnjega, kad ono jutros, potres.
Ja sam upravo ustajao iz postelje, kad me udar jednostavno u nju vratio. Brzo sam se obukao i pošao vidjeti što je s drugom braćom i našim sestrama. Bogu hvala i slava, svi su bili već na nogama, uplašeni, ali dobro.
Naš samostan i crkva pretrpjeli su manja oštećenja, koja su doista zanemariva u odnosu na sve ono što smo vidjeli da se dogodilo u našem gradu. Tako bolno: naša katedrala, naš dragi samostan sv. Franje na Kaptolu, Palma koja je tolikima donijela oproštenje grijeha u ispovijedi kod naših dragih otaca Isusovaca, Granešina, Čučerje, pa tolike zgrade i stanovi u centru, bolnica u Klaićevoj, Ljudi koji su ostali zarobljeni u stanovima, djevojčica koja je stradala …
Mili Bože, smiluj nam se.
Eto, ja se raspisah, a htio sam vas samo pozdraviti i reći da smo svi od najstarijih do najmlađih još uvijek dobro i da smo živi. No to ste već i onako čuli iz naših javljanja kroz live prijenos svetih Misa.
Jedina župna obavijest za ovaj tjedan, a i za tko zna koliko drugih tjedana jest ta da ćemo vam se i sutra javiti prijenosom sv. Mise u 18:30.
Neka vas Bog čuva i blagoslovi, jača i krijepi. Ne zaboravite, vaši fratri i časne su tu za vas i neprestano za vas i vaše potrebe mole. Hvala vam za svu ljubav i dobrotu. Hvala našim liječnicima i medicinskim sestrama, našoj civilnoj zaštiti, odgovornima u državi i vladi, svima koji se svojski trude i pomažu da ovo zlo od korone nestane s lica zemlje.
Nadam se da rado molite molitvu sv. Coroni (Kruni) zaštitnici od epidemije, za sutra vam obećavam i predivnu molitvu koju nam je poslao naš nadbiskup i molitvu s kratkim životopisom sv. Emigdija zaštitnika od potresa.
U ime sve braće i sestara od srca vas pozdravljam i šaljem veliki zagrljaj uz Isusov “Ne bojte se, ja sam s vama!”
vaš fra Robert