Bend Jeshua

Jeshua

Glazbena skupina „Jeshua“ osnovana je u proljeće 1999., kada se na poticaj Duha okupila nekolicina mladih glazbenika u našoj župi Uzvišenja Sv. Križa (Siget, Zagreb). Od osnutka je kroz naš bend prošlo više od tridesetero sestara i braće glazbenika, od kojih je svatko na svoj način ostavio dubok trag u našim životima. Modernim pristupom glazbi „Jeshua“ njeguje višeglasno pjevanje, te vlastito stvaralaštvo. Ime benda „Jeshua“ (Ješua) na aramejskom predstavlja ime našeg Spasitelja Isusa.

Od samih početaka „Jeshua“ pjevanjem i sviranjem na sv. misama, koncertima i drugim duhovno – glazbenim susretima naviješta istinu da nas Bog sve neizmjerno ljubi. Želja nam je slaviti našeg Gospodina svojim životima i darovima koje nam je udijelio i zahvaljivati mu, jer je dobar, milosrdan i pun ljubavi. Zahvalni smo Gospodinu što nas je kroz bend međusobno povezao i dao nam priliku učiti jedni od drugih i jačati se i vježbati u vjeri, zajedništvu, miru i ljubavi na što nas On poziva.

Zahvalni smo braći franjevcima na podršci i pomoći koju su uvijek bili spremni pružiti. Bend je dosada nastupao na više duhovnih festivala (Krapinafest, Framafest, Tonkafest, Uskrsfest, Bonofest), te je imao i više javnih nastupa (Advent u Zagrebu i sl.). Više od 10 godina (2000. – 2010.) „Jeshua“ je predvodila nedjeljom pjevanje na večernjoj sv. misi u župi.

Nagrade:

    • Uskrsfest 2013. – 2. nagrada žirija (pjesma „Sutra“)

    • Uskrsfest 2014. – 3. nagrada žirija (pjesma „Kreni“)