Molitveni vijenci

virgin-mary-wallpapers-1401

MOLITVENI VIJENCI KRALJICE OBITELJI

U župi Sv. Križ u Sigetu od 2003. godine djeluju tri (u formiranju je i četvrti) molitvena vijenca KRALJICE OBITELJI kao odgovor na duhovnu i moralnu krizu naših obitelji.

Svi poroci ovoga svijetu počeli su se agresivno nuditi putem suvremenih medija. Kao odgovor na to naše su se obitelji odlučile svim silama boriti protiv toga. Naše najveće oružje je molitva. Sklopljenih ruku vapimo Bogu i Kraljici obitelji, za spas naše djece, obnovu obitelji i domovine.

Molitveni vijenac čini 31 obitelj (ili pojedinac) od kojih svaka ima svoj dan kada molitvom, postom i sv. Misom vapi Bogu za svoju obitelj, ali i za sve obitelji, biskupe, svećenike, redovnice i redovnike.

U Molitvene vijence obavezno je uključen svećenik, kao duhovno vodstvo. Svakog sedmog u mjesecu služi se sv. Misa u 18.30 h na sve nakane Molitvenih vijenaca Kraljice obitelji, kada smo u velikom broju prisutni.

Molitveni vijenac ima svoje voditelje Mariju i Martu, koje se brinu o duhovnim i drugim potrebama. Kako mi imamo 3 molitvena vijenca tako imamo i tri Marije i tri Marte.

Svake godine u mjesecu svibnju hodočastimo Majci Božjoj Bistričkoj, sa svim molitvenim vijencima iz cijele Hrvatske. Za blagdan Bezgrešnog začeća BDM, koji je prihvaćen kao zajednički blagdan Molitvenih vijenaca, imamo uru klanjanja pred Presvetim.

Tokom godine organiziramo hodočašće Majci Božjoj u Međugorje, a za Stepinčevo odlazimo u župu Krašić jer želimo potaknuti pobožnosti prema našem blaženiku Alojziju Stepincu.

Posjetite nas na webu :

http://blog.dnevnik.hr/mvko/