Ministranti

Ministranti i ministrantska služba

Redoviti ministrantski sastanci su subotom u 10 sati (južni ulaz). Što radimo na sastancima? Teme koje se obrađuju prilagođene su uzrastu, a spomenut ćemo samo neke: uvođenje u ministrantsku službu, liturgijski predmeti i znakovi, nedjeljni susreti – dan Gospodnji, misna čitanja, evanđelje, priprava darova, posveta, sv. pričest, predbožićno vrijeme, uskrsno vrijeme, ministrant čitač…

Dobni raspon kreće se od predškolarca (6 god.) pa do srednjoškolaca (16-17 god.). Naši susreti subotom korisni su i zbog uvježbavanja rada ministranata kod sv.misa i obreda. Dogovaramo se za “pokrivanje” misa. Naime, kako u našoj crkvi nedjeljom ima pet misa, nastojimo ih obogatiti i ministrantskom prisutnošću.

Izvan župne zajednice ministranti odlaze organizirano na hodočašća (Trsat, Marija Bistrica), križni put za djecu (Ksaver), razne duhovne vježbe (organizira ih središnjica na Kaptolu), a tu su i susreti ministranata kako na razini provincije tako i na razini međuprovincija. Bilo je tu i izleta koji se organiziraju u samoj župi.

U rujnu kreće priprava nove grupe ministranata, pa nam se možete javiti.

Dragi roditelji, draga djeco ako ste se čitajući ove retke imalo zainteresirali za ministrantski zbor, dođite, posjetite nas.

    Gdje? – ulaz sa sjeverne strane samostana
    Kada? – svake subote (osim blagdana)
    U koliko sati? – od 10
    Kome se javiti? – fra Marinu Kuzminskom

Dobrodošli!!
Mir i dobro!