Zajednički susret Frame Siget i Frame Dubrava

crkva-dubrava

Postoje li dragocjenjiji trenuci od onih koji su provedeni u zajedništvu s ljudima koji su tebi slični? Teško. Upravo zato postoje susreti Frame u kojima se druže dva bratstva. Ovaj put bila je to naša Frama i to u “gostima” Frami Dubrava.
Susret se održao u ponedjeljak, 23. ožujka, u Crkvi BDM, gdje Frama Dubrava inače ima svoje redovite susrete. Tema susreta bila je Utjelovljenje, a susret je vodila časna sestra Gita Klobučar. Susret smo započeli zajedničkom molitvom, a nakon kratkog i zanimljivog uvoda u temu sestra nas je podijelila u 10 grupa. Priznajem, zbog velikog broja framaša i grupa, nije bilo lako svakoj grupi dodjeliti mjesto gdje će raspravljati o zadanoj temi,ali snasli smo se. 🙂

Kako je framaša u Dubravi puno, u svakoj grupi bio je jedan framaš iz Sigeta te četiri ili pet iz Dubrave.  U mojoj grupi bili su zanimljivi framaši, a najzanimljiviji je bio framaš iz Mexica koji je u Hrvatskoj na razmjeni. Kako mu nismo ni s Google prevoditeljem znali objasniti što je Torinsko platno, dali smo mu članak na španjolskom i konačno smo uspjeli! 🙂
Nakon rada po grupama slijedio je plenum, na kojemu se iznosio sažetak i srž bitnih djelova iz svake grupe. Neke grupe imale su temu Torinsko platno, neke abortus, a neke eutanaziju… Moram naglasiti kako su zaključci tema bili jako zreli i veoma prihvatljivi.
Ovakvi susreti su jako bitni jer se spontano grade nova prijateljstva,razvijaju stavovi i zajednički se korača Bogu. “Radujte se, samo ne griješite!”

Matea Žalac