X. Nacionalni susret FRAME “Služite Gospodinu u veselju!” (Ps 100, 2)

Naše  framašiceMihaela, Josipa i Tajana su s nama podijelile dojmove s Nacionalnog susreta Frame.

Frama Siget se 20. travnja 2018. uputila na X. Nacionalni susret Franjevačke mladeži u Metkoviću. Ovogodišnje geslo susreta glasilo je; “Služite Gospodinu u veselju!” (Ps 100, 2).
Oko 14 sati stigli smo u Metković gdje su nas radosno dočekali naši domaćini i brojni volonteri koji su nam pomogli s prijavama i smještanjem u dvorane. Na početku smo se zajedno pomolili i zahvalili Bogu što nas je okupio. S obzirom da nas je bilo gotovo 500, podijeljeni smo u manje grupe od 8 članova iz različitih područja kako bismo što bolje upoznali jedni druge. Kasnije smo se svi zajedno uputili prema Crkvi sv. Ilije gdje smo imali priliku za ispovijed. Kroz molitvu krunice pripremili smo se za Euharistijsko slavlje. Naši domaćini su nas nakon mise dočekali s finom večerom kako bismo siti uživali u večernjem programu. Svako područje imalo je zadatak predstaviti neko drugo područje kroz skeč. Večer je prošla u smijehu i veselom raspoloženju popraćenom pjesmom i plesom. Dan smo završili predivnim Euharistijskim klanjanjem nakon čega smo se uputili na spavanje.
Drugi dan bio je pun događanja, voljela bih izdvojiti 2 događaja koja su me najviše dotaknula. Prvo je bilo predavanja fra Maria Knezovića koji nam je svojim primjerom pokazao što znači pristupiti za Isusa i reći Isusu da može računati na nas. Ono što me također oduševilo bio je večernji program na kojem nas je zabavljalo Hrvatsko nadzemlje. Osim što su bili smiješni, bilo je veoma poučno i kreativno. Ukazali su nam kako se svakodnevnim sitnicama približavamo i udaljavamo od Boga. Nakon što nas je Hrvatsko nadzemlje nasmijalo, išli smo proslavit 25. rođendan Frame. Uz tortu te puno pjesme i plesa, baš kao jedna velika obitelj, proslavili smo naših 25 godina postojanja u Hrvatskoj.
Iako smo bili umorni od puta i neispavani doista smo pokusali što vise služiti Mu u veselju. Ponijeli smo puno predivnih uspomena iz Metkovića, napunili smo se darovima Duha Svetoga, napunili smo srca radošću, ponijeli osmijehe na licu i što najbitnije, više smo se upoznali sa Isusom! Doista je uspio dotaknuti naša srca, ne samo kroz program klanjanja i mise već kroz svakog brata i sestru koje smo imali priliku upoznati. Hvala Bogu na tome!