VAŽNA OBAVIJEST

Kao što vam je već poznato, i Zagrebačka je nadbiskupija izdala Odredbe i upute o liturgijskim slavljima i okupljanjima vjernika u okolnostima uzrokovanim korona virusom.
Kao vjernici katolici, svi smo dužni po savjesti poslušati i provoditi ove odrade, pa vas molimo da to uzmete k srcu i ne dovodite u opasnost ili neugodan položaj niti sebe, niti druge.
Pozvani smo do daljnjega se pridržavati slijedećega:
1. Neka se u narednome razdoblju suzdrže od dolaska na liturgijska slavlja i pobožnosti:
a) svi koji imaju infekcije dišnih putova ili određene respiratorne poteškoće;
b) svi koji su bili u krajevima koji se smatraju žarištima zaraze ili u kontaktu s osobama koje bi mogle biti nositelji virusa;
c) starije osobe, a naročito kronični bolesnici;
Sve te osobe neka u svojim domovima budu molitvom povezane s vjerničkom zajednicom u crkvi.
2. Neka se u škropionicama na ulazima i drugim mjestima u crkvama i kapelama ne čuva i ne ulijeva blagoslovljena voda.
3. Neka se izostavi gesta pružanja znaka mira.
4. Primanje svete pričesti neka do daljnjega bude na ruku. (To znači da se ni u našoj crkvi do daljnjega neće dijeliti sveta pričest na usta.)
Mi, draga braćo i sestre znamo da svima, a i nama teško padaju ove odredbe, ali kako je rečeno na početku moramo se po savjesti ovoga držati i na taj način pomoći da se ova bolest što prije suzbije pa da se možemo vratiti svom uobičajenom načinu života i prakticiranja vjere.
Svakako ne zaboravimo svakodnevno moliti, postiti i prikazivati žrtve na tu nakanu. Sigurno je da nas Bog može i hoće provesti kroz ovu kušnju i dovesti do mira i sigurnosti.
Zahvaljujemo vam na razumijevanju, susretljivosti i raspoloženju kojim ćete zajedno s nama prihvatiti upute naših pastira.