Predstavljanje knjige biskupa Komarice “Prešućivani zločin”

img_2016_172_1

8. lipnja u Zagrebu, crkvi Uzvišenja Svetog Križa na Sigeta banjalučki biskup, dr. Franjo Komarica predstavio je zbornik radova s Međunarodnog studijskog dana u povodu 20 godina od završne faze protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i ostalih s područja  Banjalučke regije.

Organizatori promocije bili su Europska akademija Banjalučke biskupije (Banja Luka) i Udruga prognanih Hrvata Banja Luke i banjalučkog područja „Nazaret“ (Zagreb). O knjizi su govorili i predstavili je javnosti:

Dr. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, akademik prof. dr. Zlatko Kramarić, generalni konzul GK RH u Banja Luci,   mr. Srđan Šušnica, kulturolog iz Banja Luke, te mr. Frano Piplović, Europska akademija Banjalučke biskupije, urednik i priređivač ovog vrijednog izdanja.

Prisutnima se obratio dr. Franjo Komarica, banjalučki biskup .

U promociji su odabranim skladbama i pjesmama sudjelovali i skupina  mladih glazbenika župe Uzvišenja Sv. Križa „Ješua“.

Predstavljanju je prethodilo misno slavlje koje je predvodio biskup dr. Franjo Komarica, a potom je bilo upriličeno predstavljanje knjige u župnoj dvorani.