Obećanja Frame Siget

11. listopada 2015. osvanuo je kišni dan, ali ni kiša nije pokvarila radost najvažnijeg dana za svakog framaša! 22 predivnih mladih ljudi tu je nedjelju obnovilo svoja krsna obećanja i rekli svoje Evo me Gospodinu! 9 njih (Bogu hvala, i ja sam bila među njima! ) po prvi je put odlučilo reći „Da, Gospodine! Evo me! Neka mi bude po tvojoj riječi!” A ostalih 13 framaša obnovilo je svoje obećanje s ništa manjom radošću od prvoobećanika… Slavlje obećanja odvijalo se za vrijeme večernje svete mise u 18:30 sati koju je predvodio naš duhovni asistent fra Sandro uz pomoć nacionalnog duhovnog asistenta fra Filipa koji nas je obradovao svojom prisutnošću i podrškom, te našeg đakona fra Mate. Fra Sandro je u nadahnutoj propovijedi odlučio biti sa svojim framašima (a ne za ambonom) i tako nam još jednom iskazao svoju blizinu i pastirsku brigu za nas. MIsao vodilja propovijedi bila je ljubav… Ukazao je na važnost služenja u ljubavi. Govorio je o prepoznavanju Božje volje za naš život, predivnu milost da preko Frame izgradimo vlastiti identitet, o izgrađivanju i poštivanju obitelji… Naglasio je jednu važnu istinu o Božjoj veličini, svemoći i ljubavi da i po krivom piše ravno te neizostavna poruka da smo ljubljeni i prihvaćeni od dobrog Oca bezuvjetno!

Nakon propovijedi uslijedio je sam čin davanja obećanja… U meni su se miješali ljubav, mir, zahvalnost… Suze radosnice nisu se mogle zadržati! Fra Sandro dao nam je Tau, a predsjednica i potpredsjednica prigodne darove (krunicu i podsjetnik na naša obećanja)… Zbor je,  zajedno sa pojačanjem pjevača Frame grada Zagreba svojim pjevanjem uveličao ionako predivan događaj!  Po završetku Svete Mise, uslijedilo je čestitanje obitelji i brojnih framaša iz drugih Frama koji su s nama došli podijeliti radost! Jer radost se množi s drugima! Odveli smo goste u župnu dvoranu gdje je bio prikazan kratki film o našem bratstvu te smo goste zabavili poučnim skečom prikazivanja framaškog života i usporedbom sa ulomcima Evanđelja… Mi, obećanici puno smo dobili taj dan radosti od svojih braće i sestara iz drugih bratstava pa smo i mi odlučili nekome zahvaliti i darovati im poklone. Druženje se, uz okrjepu i pjesmu nastavilo u holu crkve… Da, zaista! Gle kako je lijepo i kako je dobro kao braća zajedno živjeti! Na kraju od srca hvala svima koji ste bili na našim obećanjima i preporučamo se u vaše molitve kako bismo i dalje mogli biti radosni navjestitelji Božjega kraljevstva!

I ne zaboravimo – „A povrh svega-ljubav! To je sveza savršenstva. I mir Kristov nek upravlja srcima vašim. Mir na koji ste pozvani u jednome tijelu.“

 Ivana Domijan