Za odgovor na Božji poziv

8 Zlato za zlatne stvari, a srebro za srebrne i za svako djelo umjetničkih ruku. Bi li danas još tko htio dragovoljno što priložiti svojom rukom Jahvi?

1 Ljet 29,5

Molimo se kako bi najsvetija misterija uskrsloga Krista i papa1_mDuha, Parakleta, prosvijetlila mnoge, koji su spremni služiti Kristu s većom pripravnošću. Molimo za župnike i njihove suradnike, da pronađu pravu riječ za propovjed nakon vjerne poruke Evanđelja. Molimo da u svim dijelovima Crkve vjerni mogu vjerovati s obnovljenim žarom u evanđeoskom idealu svećenika posve predanog izgradnji Kraljevstva Božjeg: molimo da oni podržavaju takva zanimanja s velikodušnošću.

Molimo za mlade ljude, kojima je Gospodin uputio svoj poziv da ga slijede bliže, da ne budu odvučeni svjetovnim stvarima već da otvore srca voljenom glasu koji ih poziva. Molimo da se osjećaju dostojnima i sposobnima posvetiti sebe i cijeli svoj život “s nedjeljivim srcem” Kristu, Crkvi i dušama. Molimo da vjeruju da im milost Božja daruje snagu koja čini ovaj dar, da uoče i prepoznaju ljepotu i veličanstvenost svećeničkog poziva, religioznog i misionarskog života. Molimo za obitelji, kako bi uspjele u stvaranju kršćanskog ozračja, koje bi bilo vrelo za religijske izbore njihove djece. U isto vrijeme, zahvaljujmo Bogu svim srcem što se posljednjih godina širom svijeta puno mladih i ne tako mladih ljudi odazivlje veličanstvenom pozivu. Molimo kako bi svi svećenici, redovnici i sve religijske osobe bile primjerom i ohrabrenjem svima koji su pozvani, njihovom dostupnošću i pokornom spremnošću, da prihvate darove Duha Svetoga i prenose ih drugima kao plodove ljubavi i mira, da im daju sigurnost vjere iz koje proizlazi duboko razumijevanje značenja ljudskog postojanja i veličine da uvedu moralne vredote u život osoba i čovječanstva.