Učinite kako vam On kaže

19A majka i braća njegova htjedoše k njemu, ali ne mogoše do njega zbog mnoštva.
20Javiše mu: “Majka tvoja i braća tvoja stoje vani i žele te vidjeti.”
21A on im odgovori: “Majka moja, braća moja – ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše.”

Lk 8, 19-21

papa1_m

Majko… u ovom važnom trenutku s posebnom pažnjom slušamo tvoje riječi: “Učinite sve što vam moj Sin kaže.” Želimo odgovoriti na tvoje riječi svim srcem. Želimo činiti što nam tvoj Sin kaže, jer On ima riječi života vječnoga. Želimo nositi i živjeti sve što dolazi od Njega, sve što je u Radosnoj vijesti, kao što su i naši praoci kroz stoljeća.

Njihova vjernost Kristu i Njegovoj Crkvi i njihov herojski prinos Apostolskoj stolici na neki je način označila sve nas neizbrisivom oznakom koju svi nosimo. Njihova vjernost, kroz stoljeća, rodila je kršćanskim heroizmom i čestitom tradicijom življenja prema Božjim zakonima, posebno u skladu s najsvetijom zapovjedi Evanđelja – zapovijedi ljubavi. Primili smo veličanstveno nasljeđe iz njihovih ruku na početku novog doba, kako nam se približava drugo tisućljeće od rođenja Božjeg sina, naša alma mater i mi nosimo ovo nasljeđe u budućnost s istom vjernošću kojom su naši praoci svjedočili…

Neka naše uši neprestalno slušaju kristalno jasno tvoj majčinski glas: “Učinite sve što vam moj Sin kaže.” Daj nam snage da ustrajemo uz Krista.

Omogući nas, Majko Crkve, da izgrađujemo Njegovo Mistično Tijelo živeći životom koji nam je on sam dao iz svoje punine, koji je božanski i ljudski.