9. listopada 2022.

9. listopada 2022.

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Dionizije Pariški, misionar, mučenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

10. Ponedjeljak: sv. Danijel i drugovi mučenici, franjevci

11. Utorak: sv. Ivan XXIII., papa

12. Srijeda: sv. Serafin, franjevac kapucin

13. Četvrtak: sv. Eduard, kralj

14. Petak: sv. Kalist I., papa

15. Subota: sv. Terezija Avilska, redovnica, crkvena naučiteljica

16. Nedjelja: XXIX. KROZ GODINUsv. Margareta  Marija Alacoque, redovnica

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg župnog Caritasa. Svoj prilog možete predati volonterima koji vas čekaju pri izlazu iz crkve. Od srca hvala u ime potrebitih!

* Svakodnevno nastavljamo listopadske pobožnosti u 17:55.

* U četvrtak, 13. listopada u 19:30 započinje ovogodišnji katekumenat, pa još jednom pozivamo sve koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije da se pridruže.

*Istoga dana od 18 sati u našoj će crkvi biti mjesečna duhovna obnova za mlade na temu: „Bez mene ne možete učiniti ništa“ koju organiziraju naši franjevački bogoslovi sa svojim odgojiteljima. Duhovna obnova se sastoji od pjevane Večernje, svete Mise s prigodnom propovijedi, klanjanja i bratskog druženja.  Pozivamo sve mlade da nam se pridruže.

* Iduća je nedjelja posvećena misijama, pa ćemo moliti za misionare i misije, te skupljati priloge za pomoć djelovanju naših misionara, poglavito u Peruu.

*I dalje molimo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika, koji to već nisu učinili, da što prije dostave popunjene prijavnice, kako bismo na vrijeme mogli započeti župnu katehezu.

*Sastanak roditelja prvopričesnika održat će se u ponedjeljak 17. listopada, a roditelja krizmanika u utorak 18. listopada u 19:30 u Župnoj dvorani u prizemlju.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, knjige i nabožne predmete. Preporučamo novi Glas Koncila.

*Danas su među nama članovi udruge Korablja tj. zajednice Arka koja već 15 godina okuplja odrasle osobe s intelektualnim teškoćama koje po završetku osnovnoškolskog obrazovanja ostaju bez konkretne podrške, izolirani, stigmatizirani i jako često usamljeni. Na svome štandu oni nude svoje rukotvorine, koje izrađuju u sklopu poludnevnog boravka a svaka pomoć je dobrodošla kako bi i dalje mogli nastaviti s radom i aktivnostima, pa vam ih od srca preporučamo.