8. svibnja 2016

VII. VAZMENA NEDJELJA
– Bl. Ulrika Nisch, redovnica –
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
09. Ponedjeljak: sv. Katarina Bolonjska, klarisa
10. Utorak: GOSPA TRSATSKA, bl. Ivan Merz, laik
11. Srijeda: sv. Ignacije iz Lakonija, franjevac kapucin
12. Četvrtak: sv. Leopold Bogdan Mandić, franjevac kapucin
13. Petak: sv. Gospa Fatimska
14. Subota: sv. Matija, apostol
15. Iduća je nedjelja svetkovina DUHOVA – PEDESETNICA
– sv. Izidor Madridski, ratar, sv. Sofija, djevica i mučenica
 Čestitamo danas našim prvopričesnicima i veselimo se s njima radi njihovog ulaska u euharistijsko zajedništvo naše crkve. Molimo za njih da uvijek ostanu povezani s Isusom po njegovoj Crkvi.
 Večeras u 18 sati u predvorju naše crkve u prizemlju kod kipa sv. Marije Blagoslovljene obavit ćemo Svibanjsku pobožnost i moliti za mlade bračne parove koji iz bilo kojeg razloga ne mogu imati djece.
 Prije dva tjedna skupili smo nešto manje od 4.000,00 kuna za crkvu u nama prijateljskoj zemlji Ukrajini. Novac je proslijeđen Nadbiskupiji koja će ga zajedno s novcem prikupljenim na svim župama proslijediti dalje.
 U utorak na blagdan Gospe Trsatske svečanije ćemo slaviti večernju svetu misu. Toga vam dana u molitve preporučamo svu braću naše Hrvatske franjevačke provincije.
 U iduću nedjelju u 16:00 o 25. obljetnici 2. gardijske brigade “Gromovi” u našoj će crkvi vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan slaviti svetu misu zajedno s drugim vojnim svećenicima. Svi koji želite dobro ste došli.
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Osobito preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila, te lijepe vezene čestitke za različite prigode (krštenja, vjenčanja, krizme, prve pričesti, mlade mise i sl.) koje su izradile naše sestre klarise iz Mikulića.