8. siječnja 2023.

KRŠTENJE GOSPODINOVO

Gospa od brze pomoći

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

09. Ponedjeljak: sv. Julijan i Bazilisa – supružnici

10. Utorak: sv. Agaton, papa

11. Srijeda: sv. Teodozije, pustinjak

12. Četvrtak: sv. Ernest, mučenik

13. Petak: sv. Hilarije, biskup i crkveni naučitelj

14. Subota: sv. Feliks iz Nole, mučenik

15. Nedjelja: II. KROZ GODINUsv. Pavao Pustinjak, monah

*Večeras nakon večernje Mise u našoj će se crkvi održati Božićni koncert „Spustile se zv’jezde“. Nastupaju Pučki pivači Katoličkog bogoslovnog fakulteta, koje smo već imali prilike čuti u našoj crkvi. Dođite i radosno sudjelujte.

*Prošli smo tjedan završili s redovitim blagoslovom obitelji. Zahvaljujemo na lijepom prijemu i zajedničkoj molitvi, kao i na vašem obiteljskom daru kojim ćemo podmiriti obveze naše župe prema Nadbiskupiji i Provinciji. Ukoliko oni koji su morali odgoditi blagoslov zbog bolesti ili nisu bili u prilici primiti nas to još uvijek žele, mogu se ponovno prijaviti, pa ćemo i do njih doći.

*Iako danas Božićno vrijeme završava, jaslice će u našoj crkvi ostati do Svijećnice.

*Prilika za ispovijed u našoj crkvi, redovito je radnim danom od 18, a nedjeljom i blagdanima uz sve svete Mise.

*Obavještavamo vas, da smo u znak solidarnosti s izbjeglih grkokatolicima iz Ukrajine ustupili našu kapelicu u prizemlju za slavlje svete Liturgije po istočnom obredu, koja će se za početak slaviti prigodno, a u skoro vrijeme i redovito svake nedjelje.

*Slavlje svete Potvrde u našoj će župi ove godine biti u nedjelju 30. travnja, a Prve svete pričesti u subotu 13. svibnja.

* Kako smo već najavili, na našu, a vjerujem i vašu veliku žalost, danas se opraštamo od našeg fra Ivana Ivankovića koji je zbog pastoralni potreba premješten u Župu Sv. Obitelji u Osijeku. Fra Ivanu od srca zahvaljujemo za njegovo kratko služenje u našoj župi. Zahvaljujući njegovoj susretljivosti i neposrednosti u kontaktima, brzo smo ga upoznali i prihvatili. Za kratko vrijeme učinio je puno toga. Osobito ističemo obnovu Franjevačke mladeži i ministranata nakon pandemije, kao i izvrstan rad s krizmanicima. Fra Ivan će nam nedostajati u svakom pogledu. Preporučamo ga u vaše molitve da i na svojoj novoj službi bude pravi Kristov učenik i svećenik. Nadamo se nekom novom budućem susretu.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi broj Glasa Koncila koji je sav posvećen papi emeritusu Benediktu XVI.

Jednako tako u holu možete kupnjom rukotvorina pomoći Udruzi za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima grada Zagreba. Od srca preporučamo!