8. prosinca 2019.

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Bezgrešno Začeće BDM

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
09. Ponedjeljak: sv. Petar Fourier, augustinac
10. Utorak: sv. Miltijad, papa
11. Srijeda: sv. Damaz I., papa
12. Četvrtak: bl. Ljudevit iz Casorie, franjevac
13. Petak: sv. Lucija, djevica i mučenica
14. Subota: Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj
15. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Kristijana, apostol Gruzije

* Sutra ćemo kod svetih misa u 6 i u 18:30 liturgijski proslaviti svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM.

* U utorak uz večernju svetu misu bit će prilika za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja. Pozivamo vas da ovom sakramentu pristupimo s dužnim poštovanjem. On se prima u slučaju ozbiljnije bolesti, a nikako kao prevencija ili u slučaju manjih zdravstvenih poteškoća.

* U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.

* U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja, za što ćete priliku imati u petak i subotu od 18 do 19 sati. U subotu će od 11 do 12 sati biti ispovijed školske djece od 4. do 8. razreda. U dane pred Božić, tj. od 16. do 21. te 23. prosinca prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U nedjelje ispovijedamo uz sve svete mise po običaju. Detaljni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama. Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed, pa si organizirajte vrijeme i ranije se ispovjedite.

* Iduća je nedjelja u cijeloj Crkvi posvećena Caritasu. Mi ćemo kod svetih misa prikupljati vaše priloge, kako bismo ih

mogli proslijediti Nacionalnom, nadbiskupijskom i našem župnom Caritasu.

* U iduću nedjelju župni Caritas organizira prodaju kolača, od srca vam preporučamo ovu akciju, kako bismo u ove blagdanske dane svi zajedno mogli učiniti nešto dobro za našu potrebitu braću i sestre. Molimo sve koji žele sudjelovati u ovoj akciji da se pridruže kako pečenjem i donacijom kolača, tako i kupnjom. Ispečene kolače možete donijeti u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda u subotu 14. prosinca, od 17 sati. Od srca hvala na sudjelovanju!

* Jednako tako, u nedjelju, kod svete mise u 9 sati, kao i svake godine, članovi izviđačkog odreda Nikola Bolonić Đebo, donijet će nam Betlehemsko svjetlo. Ponesimo ga u svoje domove i oko njega se okupljajmo u obiteljskoj molitvi.

* Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 6 sati.

* U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu, kao i svoje bolesnike i starije osobe za božićnu ispovijed po kućama.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.