8. ožujka 2020

II. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Ivan od Boga, redovnik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
09. Ponedjeljak: sv. Franciska Rimska, udovica, karitativka
10. Utorak: sv. Četrdeset mučenika iz Sebaste
11. Srijeda: sv. Konstantin, kralj i mučenik
12. Četvrtak: sv. Serafina (Fina), laikinja, patnica
13. Petak: sv. Eufrazija (Eufrozina), pustinjakinja
14. Subota: sv. Matilda, kraljica, redovnica
15. Iduća je nedjelja III. KORIZMENA, sv. Longin, vojnik koji je probo Isusov bok

* Danas je 8. u mjesecu, dan kada u našoj crkvi na osobit način molimo za one koji žele imati djecu, ali im to iz nekog razloga nije moguće. Kako se nalazimo u korizmi, imat ćemo redovitu pobožnost Križnoga puta, a dio pobožnosti izmolit ćemo na kraju večernje sv. mise.

* Idući je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, pa ćemo danas i tijekom tjedna skupljati priloge za na našu braću i sestre. Svoj dar možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca Hvala!

* U iduću će nedjelju volonteri našega Caritasa prodavati kolače u korist siromašnijih članova naše župe. Kako je svake godine sve teže prikupiti kolače, molimo sve vas koji možete i želite darovati kolače u ovu svrhu, da ih donesete u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda u subotu od 17 sati. Svima od srca hvala na velikodušnom sudjelovanju!

* Pozivamo sve mlade da se što prije prijave za sudjelovanje na Susretu hrvatske katoličke mladeži 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu. Svi koji žele sudjelovati, moraju se prijaviti kako bi dobili akreditaciju. Prijaviti se možete do kraja mjeseca u Župnom uredu, na kiosku ili na Frami.

* Pobožnost Križnoga puta u našoj je crkvi tijekom korizme petkom i nedjeljom od 18 sati.

* Pozdravljamo danas novog člana našeg franjevačkog bratstva, fra Ivana Vladića. On je rodom iz Karlovca, a jedan dio svojeg đakonskog praktikuma obavite će u našoj župi. Fra Ivanu želimo iskrenu dobrodošlicu i preporučamo ga u vaše molitve.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.