8. kolovoza 2021.

XIX. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. naš otac Dominik, utemeljitelj Reda propovjednika

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
09. Ponedjeljak: sv. Benedikta Terezija od Križa, redovnica, mučenica nacizma
10. Utorak: sv. Lovro, đakon
11. Srijeda: sv. naša majka Klara Asiška
12. Četvrtak: sv. Ivana Franciska de Chantal, utemeljit. Reda Pohođenja BDM
13. Petak: sv. Poncijan i Hipolit, mučenici
14. Subota: sv. Maksimilijan Kolbe, franjevac konventualac, mučenik nacizma
15. Nedjelja: UZNESENJE BDM – VELIKA GOSPA

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo sve potrebite naše župe za koje skrbi naš Caritas. Svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

*Sutra ćemo uz večernju Misu proslaviti spomendan sv. Emigdija, biskupa i mučenika zaštitnika od potresa. Zaklada Vigilare nam je ustupila određeni broj Devetnica i medaljica sv. Emigdije, koje si slobodno možete uzeti na stoliću kod izlaza iz crkve. Prije početka sv. Mise bit će blagoslov slike ovog našeg zaštitnika koju je naslikao naš župljanin akademski slikar Ivan Rogina. Dođite i iskažimo Bogu zahvalnost što nas je sačuvao od većeg broja žrtava i štete.

* U srijedu se spominjemo naše svete majke Klare. Naše sestre klarise pozivaju na svečanu svetu Misu u Mikuliće.

* U nedjelju na svetkovinu Uznesenja BDM na nebo, svete će mise biti po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10 i 11:30, te u 18:30 sati. Nedjelja je i zapovijedani blagdan, pa podsjećamo da smo toga dana svi dužni prisustvovati svetoj misi.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo najnoviji Glas Koncila.