7. veljače 2021

V. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Koleta, klarisa
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
08. Ponedjeljak: sv. Jeronim Emilijani, redovnik
09. Utorak: sv. Skolastika, monahinja
10. Srijeda: bl. Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, mučenik
11. Četvrtak: BDM Lurdska – dan bolesnika
12. Petak: sv. Eulalija, djevica i mučenica
13. Subota: sv. Katarini Ricci, redovnica
14. Iduća je nedjelja VI. KROZ GODINU – sv. Valentin, svećenik, mučenik
* Danas Crkva u Hrvata obilježava Dan života. Molimo za naše obitelji da prihvate nove živote, ali i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu i materijalnu sigurnost za svoju djecu. Molimo i da nas Bog po svojoj milosti oslobodi od pandemije i sačuva od potresa i svakog zla.
* Prva je nedjelja u mjesecu. Vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući franjevci – svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.
* Sutra ćemo od 17:55 ovdje u crkvi, a ne u holu imati pobožnost Gospi trudnici i molitvu za sve one koji žele imati djecu, a iz nekog razloga im to nije moguće. Dođite i molimo zajedno!
* U srijedu se spominjemo bl. Alojzija Stepinca. Gospodin nadbiskup nas poziva na sv. misu koja će se slaviti ispred naše katedrale toga dana u 17 sati. Jednako tako i mi ćemo se uz večernju sv. misu preporučiti našem blaženiku.
* Jednako tako u srijedu prije večernje mise bit će pobožnost svetom Josipu.
* U četvrtak se spominjemo Gospe Lurdske. To je i međunarodni Dan bolesnika, pa ćemo toga dana moliti za sve naše bolesnike, osobito kod klanjanja od 17:45.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl. Osobito preporučamo novi Glas koncila.