7. listopada 2018.

XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. BDM Kraljica Svete Krunice
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
08. Ponedjeljak: sv. Šimun Bogonosac
09. Utorak: sv. Dionizije Pariški, misionar, mučenik
10. Srijeda: sv. Danijel i drugovi mučenici, franjevci
11. Četvrtak: sv. Ivan XXIII., papa
12. Petak: sv. Serafin, franjevac kapucin
13. Subota: sv. Eduard, kralj
14. Nedjelja: XXVIII. KROZ GODINU – sv. Kalist I., papa

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* Večeras u 18:30 uz večernju će misu biti slavlje obećanja Franjevačke mladeži. Program se nastavlja i nakon svete mise i svi ste pozvani. Jednako tako pozivamo i mlade koji se žele pridružiti bratstvu Frame, da dođu na susrete ponedjeljkom i petkom u 20 sati.

* Sutra od 18 sati, u holu naše crkve u prizemlju molit ćemo zagovor svete Marije Blagoslovljene, naše Gospe trudnice za sve koji žele imati djecu, a to iz bilo kojeg razloga ne mogu, kao i za sve naše obitelji i njihove potrebe.

* Od utorka, pa do kraja mjeseca, vas pozivamo na svakodnevne listopadske pobožnosti. U 18 sati molimo krunicu s pjevanim otajstvima i listopadskom molitvom sv. Josipu, a potom slijedi sveta misa. Pridružimo se ovoj pobožnosti moleći na brojne nakane, osobito za Crkvu u našoj Domovini i cijelom svijetu.

* U subotu u 10 sati je susret ministranata, pozivamo one koji žele postati ministranti da nam se pridruže.

* Molimo roditelje krizmanika i prvopričesnika koji pohađaju Osnovne školu Većeslava Holjevca i Trnsko, da u vrijeme koje im je naznačeno u župnikovu pismu dođu upisati svoju djecu na župni vjeronauk.

* Pozivamo i odrasle koji žele pristupiti katekumenatu da se u uredovno vrijeme Župnog ureda dođu upisati.

* Naši zborovi traže nove članove, osobito muške, iako su dobro došli i ženski glasovi. Ako osjećate da vas Bog poziva da ga pjesmom slavite, nakon svete mise se javite voditeljima.

* Jednako tako pozivamo i djecu koja se žele pridružiti dječjem zboru “Križići”, također u subotu u 10 sati.

* Band Tobija koji pjeva na večernjoj svetoj misi snimio je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom “Kako da te nađem”. Sve vas pozivaju na predstavljanje koje će biti u nedjelju 21. listopada u 20 sati. Nakon predstavljanja bit će prilike za nabavu CD-a, kao i za druženje i okrjepu.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska, kalendare za iduću godinu, nabožne predmete i knjige duhovnog sadržaja. Novi broj Glasa Koncila između ostaloga donosi: Što je više od 500 svećenika i bogoslova tražilo u Stepinčevu Krašiću; te Feljton o hrvatskom isusovcu koji je duhovno preporađao Bejrut