7. lipnja 2015.

X. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Robert iz Newminstera, cistercit

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

  1. Ponedjeljak: sv. Medardo, biskup
  2. Utorak: sv. Efrem Sirski, đakon, isposnik, crkveni naučitelj
  3. Srijeda: sv. Dijana d’Andalo, dominikanka
  4. Četvrtak: sv. Barnaba, apostol
  5. Petak: PRESVETO SRCE ISUSOVO, sv. Ivan Fakundo, augustinac
  6. Subota: sv. Antun Padovanski, franjevac, Prečisto Srce Marijino
  7. 14. Nedjelja: XI. KROZ GODINU – sv. Elizej, prorok

Danas prva nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete dati pri izlazu iz crkve. Od srca hvala!

Ovaj tjedan, u srijedu, četvrtak i petak, trodnevnicom ćemo se pripraviti za blagdan sv. Antuna Padovanskog. Svakodnevno u 18 sati molit ćemo krunicu sv. Antuna, a potom slaviti svetu misu uz prigodnu propovijed.

U petak na blagdan Presvetog Srca Isusova, svete su mise po nedjeljnom rasporedu u 7, 10, te 18:30 sati.

U subotu na blagdan sv. Antuna svete su mise također po blagdanskom rasporedu u 7, 10, te 18:30 sati. Večernju ćemo misu slaviti svečanije, uz blagoslov djece i ljiljana. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo, a osobito na večernju misu dovedite djecu.

Danas su ispred naše crkve volonteri Dječje udruge Hrabrost koja se trudi oko poboljšanja društvene kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju i s invaliditetom. Vrhunac njihova rada je organizacija hodočašća u Lurd za spomenute mlade i djecu, do sada su onamo odveli više od 200 djece. Kako bi to mogli i ubuduće činiti, mole vašu pomoć, a mi ih od srca preporučamo.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, te vrijedne knjige o sv. Antunu, molitvenike i lijepe uspomene. Preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila u kojemu možete pročitati niz ozbiljnih i poučnih članaka, izvještaj o proslavi svetkovine Zaštitnice našega grada, o susretu naše predsjednice s papom, o događajima na Trgu sv. Marka, te str. 18. i 19. koje govore o pobožnosti.