7. kolovoza 2016.

XIX. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Kajetan, utemeljitelj teatinaca
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
08. Ponedjeljak: sv. naš otac Dominik, utemeljitelj Reda propovjednika
09. Utorak: sv. Terezija Benedikta od Križa – Edith Stein, karmelićanka
10. Srijeda: sv. Lovro, đakon i mučenik
11. Četvrtak: sv. majka Klara Asiška, utemeljiteljica sestara klarisa
12. Petak: sv. Ivana Francisca de Chantal, utemeljiteljica Reda Pohođenja BDM
13. Subota: sv. Poncijan i Hipolit, mučenici
14. Nedjelja: XX. KROZ GODINU – sv. Maksimilijan Kolbe, franjevac konventualac, mučenik nacizma
 Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Vaš dar za njih možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca.
 Sutra, 8. kolovoza je molitveni dan posvećen BD Mariji posrednici milosti, kako ju mi nazivamo Mariji blagoslovljenoj. U 18 sati ćemo ispred kipa u predvorju crkve obaviti marijansku pobožnost, a potom slaviti svetu misu. Pozivamo sve, a osobito one koji bi htjeli imati djecu, a to ne iz nekog razloga ne mogu.
 U četvrtak se spominjemo naše svete majke Klare Asiške, koju je sveti Franjo nazivao svojom biljčicom i s njome zajedno utemeljio sestre klarise. Mi ćemo se ova naše zaštitnice spomenuti osobito uz večernju svetu misu, a koji želite i možete pozvani ste u Mikuliće k našim sestrama, gdje će svete mise biti u 8 i u 19 sati, kad će svoje zavjete položiti s. Frančeska, a slavlje će predvoditi msgr. Egidije Živković, biskup gradišćanskih Hrvata u Austriji.
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo najnoviji Glas Koncila.