6. studenoga 2022.

XXXII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Leonard, pustinjak

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

07. Ponedjeljak: sv. Engelbert, biskup i mučenik

08. Utorak: bl. Ivan Duns Škot, franjevac

09. Srijeda: Posveta Lateranske bazilike

10. Četvrtak: sv. Leon Veliki, papa

11. Petak: sv. Martin Tourski, redovnik, biskup

12. Subota: sv. Jozafat Kuncewicz, biskup, mučenik

*Sutra se spominjemo preminuća sluge Božjega fra Alekse Benigara, franjevca, koji je sveto živio u Zagrebu, kao misionar u Kini, te kao profesor, odgojitelji i ispovjednik u Rimu. Njegova se slika nalazi u našoj crkvi kod izlaza iz lifta. Preporučimo se njegovu zagovoru, kako bismo što prije doživjeli i njegovo proglašenje blaženim i svetim.

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i vašim molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se pripremaju i školuju budući franjevci: svećenici i braća. Od srca zahvaljujemo što pomažete pri njihovu odgoju i školovanju.

* U utorak od 17:55 bit će u holu pobožnost sv. Mariji Blagoslovljenoj za one koji žele imati djecu, ali to iz nekog razloga ne mogu postići. Molimo krunicu i litanije, a nakon toga slavimo svetu misu.

*Kako smo već najavili, u petak će s početkom u 18:30 u našij crkvi biti duhovna obnova za mlade na temu: „Idite i vi u moj vinograd“. Pozivamo sve mlade da se pridruže.

* U nedjelju se spominjemo sv. Didaka Alkalskog, jednog od zaštitnika naše franjevačke braće, pa vam toga dana u molitve preporučamo svu našu braću.

*Podsjećamo vas da tijekom cijelog mjeseca studenog svaki dan uz uobičajene uvjete možete izmoliti po jedan potpuni oprost za pokojne.

*Danas su ispred naše crkve, volonteri udruge La Verna koja propagira i pruža palijativnu skrb onima kojima je potrebna. Kupnjom začina koje nude, pomoći ćete njihovom djelovanju.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska te kalendare za iduću godinu. Osobito preporučamo Glas Koncila i dječji list Mali Koncil.