6. rujna 2015

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Magno, redovnik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
07. Ponedjeljak: Sv. Marko Križevčanin
08. Utorak: Rođenje BDM – Mala Gospa
09. Srijeda: sv. Petar Claver, isusovac
10. Četvrtak: sv. Nikola Tolentinski, augustinac
11. Petak: sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, kineski mučenik
12. Subota: Ime Marijino
13. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU – sv. Ivan Zlatousti, crkveni naučitelj

Prva je nedjelja u mjesecu, u vaše molitve i vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu pri izlazu iz crkve. Od srca vam hvala!

Sutra se spominjemo sv. Marka Križevčanina, čije relikvije su ugrađene u naš oltar. Preporučamo vam sutra dolazak na svetu misu.

U utorak na Malu Gospu su svete mise po blagdanskom rasporedu u 7, 10, te 18:30.

Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i profesorima, kao i drugim školskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen početak nove školske godine. Svetu misu zaziva Duha Svetoga u našoj ćemo crkvi slaviti u nedjelju 20. rujna u 9 sati.

U nedjelju je za našu župu dan cjelodnevnog klanjanja pred Presvetim otajstvom, no zbog nedjeljnog rasporeda i ostalih najavljenih događaja, ove ćemo godine klanjanje izostaviti.

U nedjelju naša župa zajedno s drugim župama grada Zagreba hodočasti u Mariju Bistricu. Polazak je u 7 sati. U 9 sati bit će pobožnost Križnog puta, u 11:30 sveta misa koju predvodi gospodin nadbiskup, a u 15 sati oproštaj i povratak kući.

Istoga dana, petorica naše brače: fra Marko Gulin iz Makarske, fra Leopold Palić iz Zagreba, fra Ivan Nikolić iz Otoka, fra Matija Marijić iz Slavonskoga Broda i fra Josip Sedlar iz Čakovca polažu svoje svečane zavjete. Slavlje će se održati u našoj crkvi, ovdje na Sigetu u 11:30. Pozivamo vas da svojom prisutnošću i molitvom podržite našu mladu braću.

U idući ponedjeljak 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom. U petak će u 18 sati biti pobožnost Križnoga puta, u subotu euharistijsko klanjanje, a u nedjelju nakon večernje mise u Župnoj dvorani će biti predstavljanje knjige nastale o 50. obljetnici svećeništva bivšeg sigetskog župnika fra Emanuela Hoška “Iz riznice života”.

Na sam blagdan vas osobito pozivamo na sudjelovanje u večernjoj svetoj misi, kod koje će propovijedati naš zlatomisnik fra Emanuel.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, kao i knjige duhovnog sadržaja te nabožne predmete. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.