6.prosinca 2020

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Nikola Biskup
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
07. Ponedjeljak: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
08. Utorak: Bezgrešno Začeće BDM
09. Srijeda: sv. Petar Fourier, augustinac
10. Četvrtak: sv. Miltijad, papa
11. Petak: sv. Damaz I., papa
12. Subota: bl. Ljudevit iz Casorie, franjevac
13. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Lucija, djevica i mučenica
* Ponovno vas molimo i na srce vam stavljamo pridržavanje svih mjera koje su donešene u svrhu sprječavanja širenja zaraze corona virusom.
Kao što smo prošle nedjelje najavili, uveli smo još tri dodatne mise i to u 12, 16:30 i 17:30 sati. Molimo vas da se rasporedite i na te mise, kako bi nas uvijek u crkvi bilo što manje. Jednako tako molimo da se smjestite i u hol, kapelicu i veliku dvoranu u prizemlju. Još uvijek nismo mogli sve tehnički dovesti do savršenstva, ali radimo na tome. U svim ovim prostorima se dosta dobro čuje sve što se u crkvi događa. Molimo vas, pomozite i sebi nama, kako ne bismo ostali bez svetih misa i bez pristupa crkvi u ove blagdanske dane.
Držite razmak jedni između drugih, obavezno nosite zaštitnu masku i poštujte naše upute vezane uz pristupanje ispovijedi i sve ostalo što navodimo u Župnim obavijestima.
Potičemo vas i da potpišete peticiju za promjenu mjera u odnosu na broj vjernika u crkvama.
* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj
prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca Hvala!
* Kao što je već poznato Zaručnički tečaj koji je trebao započeti sutra se otkazuje.
* U utorak je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM, ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan radosno ćemo proslaviti uz poštivanje mjera. Istoga dana, bit će u crkvi, a ne u holu, od 17:55 pobožnost BDM Blagoslovljenoj za sve koji žele imati djece a ne mogu to postići, kao i za sve obitelji i njihove potrebe.
* Ove godine nećemo imati uobičajeni dan bolesnika, nego pozivamo one, koji imaju istinsku potrebu za sakramentom bolesničko pomazanja, da se kroz ovaj tjedan nakon večernje svete mise jave u sakristiju, gdje će im sakrament biti podijeljen. On se prima u slučaju ozbiljnije bolesti, a nikako kao prevencija ili u slučaju manjih zdravstvenih poteškoća.
* U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.
* Vjerujemo da će i ove godine mnogi od vas prije Božića željeti pristupiti sakramentu sv. ispovijedi. Molimo vas da poštujući mjere dolazite tijekom cijeloga došašća, jer u ovim prilikama ne možemo ispovijedati kao dosadašnjih godina. Dodatne termine za ispovijed objavit ćemo u iduću nedjelju. Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed, pa si organizirajte vrijeme i ranije se ispovjedite.
* Ukoliko netko od starijih i nepokretnih bolesnika želi primiti sakramente, možete se javiti u uredovno vrijeme u Župni ured.
* Iduća je nedjelja u cijeloj Crkvi posvećena Caritasu. Mi ćemo kod svetih misa prikupljati vaše priloge, kako bismo ih
mogli proslijediti Nacionalnom, nadbiskupijskom i našem župnom Caritasu.
* Jednako tako, očekujemo da će u nedjelju, kod svete mise u 9 sati, kao i svake godine, članovi izviđačkog odreda Nikola Bolonić Đebo, donijeti u našu crkvu Betlehemsko svjetlo. Ponesimo ga u ove tmurne dane u svoje domove i oko njega se okupljajmo u obiteljskoj molitvi.
* Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 7 sati.
* U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.