6. ožujka 2016.

IV. KORIZMENA NEDJELJA
Dominica Laetare
Sv. Cirijak, đakon i mučenik
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
07. Ponedjeljak: sv. Perpetua i Felicita, mučenice
08. Utorak: sv. Ivan od Boga, redovnik
09. Srijeda: sv. Franciska Rimska, udovica
10. Četvrtak: sv. četrdeset mučenika iz Sebaste
11. Petak: sv. Konstantin, kralj i mučenik
12. Subota: sv. Serafina (Fina), laikinja
13. Iduća je nedjelja V. KORIZMENA – sv. Eufrazija, pustinjakinja
 Prošle smo nedjelje prikupili 10,400.00 kuna kao naš znak solidarnosti s vjernicima u Bosni i Hercegovini. Novac je već uplaćen na račun Nadbiskupije, koja će ga proslijediti dalje. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.
 U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.
 U subotu Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira Jubilejsko hodočašće u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Sve vas potičemo da se pridružite. Više informacija možete vidjeti na oglasnim pločama.
 U iduću će nedjelju volonteri našega Caritasa u holu crkve prodavati kolače u korist siromašnijih članova naše župe. Sve vas koji želite darovati kolače u ovu svrhu, molimo da ih donesete u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda u subotu od 17 sati. Hvala svima sudjelovanju!
 Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas. Kako bismo se i mi svećenici mogli mirno pripremiti za proslavu Uskrsa, na Veliku subotu neće biti ispovijedanja.
 Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, prijavite ih u župnom uredu, kako bismo i njih mogli na vrijeme ispovjediti.
 Potaknuti brojnim reakcijama svećenika pozivamo vas da u slučaju smrti kojega člana vaše obitelji, a prilikom dogovora o glazbi koja prati obred obratite pozornost na to da ne priliči za vrijeme crkvenog obreda izvoditi svjetovnu glazbu. Od srca vas molimo da za oproštaj od svojih pokojnih odaberete crkvene skladbe, kako i priliči. Hvala na razumijevanju.
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete.