5. veljače 2023.

V. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Agata, djevica i mučenica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

06. Ponedjeljak: sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i drugovi japanski mučenici

07. Utorak: sv. Koleta, klarisa

08. Srijeda: sv. Jeronim Emilijani, redovnik

09. Četvrtak: sv. Skolastika, monahinja

10. Petak: bl. Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, mučenik

11. Subota: BDM Lurdska – dan bolesnika

12. Iduća je nedjelja VI. KROZ GODINUsv. Eulalija, djevica i mučenica

* Danas Crkva u Hrvata obilježava Dan života. Molimo za naše obitelji da prihvate nove živote, kao i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu materijalnu sigurnost za svoju djecu.

* Prva je nedjelja u mjesecu. Vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući franjevci – svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca  zahvaljujemo na svakom daru.

* Sutra i preksutra je u našem samostanu Kanonska vizitacija koju vrši naš provincijalni ministar fra Milan Krišto. Prema običajima našega Reda sutra će večernju sv. Misu, uz sudjelovanje sve braće samostana predvoditi naš provincijal. Pozivamo i sve vas da nam se pridružite i zajedno s nama i za nas molite.

*Od ovoga se tjedna po redovitom rasporedu nastavljaju vjeronaučni susreti naših prvopričesnika, a od idućeg tjedna i krizmanika.

*Pozivamo mlade na susrete Franjevačke mladeži četvrtkom u 20 sati. Ulaz u samostan je s južne – dvorišne strane. Dobro došli!

* U srijedu ćemo od 17:55 u holu imati pobožnost Gospi trudnici i molitvu za sve one koji žele imati djecu, a iz nekog razloga im to nije moguće. Dođite i molimo zajedno!

*Pozivamo vas na redovito euharistijsko klanjanje četvrtkom nakon večernje sv. Mise.

* U petak se spominjemo bl. Alojzija Stepinca. Gospodin nadbiskup nas poziva na sv. misu koja će se slaviti ispred naše katedrale toga dana u 17 sati. Jednako tako i mi ćemo se uz večernju sv. misu preporučiti našem blaženiku.

* U subotu se spominjemo Gospe Lurdske. To je i međunarodni Dan bolesnika, pa ćemo toga dana moliti za sve naše bolesnike.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl. Osobito preporučamo novi Glas koncila.