5. veljače 2017.

V. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Agata, djevica i mučenica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
06. Ponedjeljak: sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i drugovi japanski mučenici
07. Utorak: sv. Koleta – klarisa
08. Srijeda: sv. Jeronim Emilijani, redovnik
09. Četvrtak: sv. Skolastika, redovnica
10. Petak: bl. Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, mučenik
11. Subota: Gospa Lurdska
12. Iduća je nedjelja VI. KROZ GODINU – sv. Eulalija, djevica i mučenica

 Danas crkva u Hrvata obilježava Dan života. U ovom vremenu naša je domovina sve siromašnija novim životima, više nas umire, nego li se rađa. Molimo na osobit način za naše obitelji da prihvate nove živote, ali i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu i materijalnu sigurnost za svoju djecu.

 Prva je nedjelja u mjesecu. Vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.

 U utorak nakon večernje svete mise Molitveni vijenac Kraljice obitelji sve poziva na Euharistijsko klanjanje za naše obitelji. Dođite!

 U srijedu ćemo u 18 sati u holu pred likom Marije blagoslovljene – naše Gospe trudnice imati pobožnost i molitvu za sve one koji žele imati djecu, a iz nekog razloga im to nije moguće. Dođite i molimo zajedno. Neka to bude naš zajednički doprinos i današnjem Danu života.

 U petak ćemo uz večernju misu svečanije proslaviti spomen bl. Alojzija Stepinca. U katedrali je toga dana svečano slavlje u 19 sati.

 U subotu se spominjemo Gospe Lurdske. To je i međunarodni Dan bolesnika, pa ćemo svečanije proslaviti večernju svetu misu moleći za sve bolesnike.

 I dalje pozivamo sve mlade zainteresirane za sudjelovanje na Susretu Hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30. travnja, da se putem župnog facebooka (fejsbuka), ili župne mail adrese jave fra Sandru.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl.