5. prosinca 2021.

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

sv. Saba, monah

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

06. Ponedjeljak: sv. Nikola, biskup

07. Utorak: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

08. Srijeda: Bezgrešno Začeće BDM

09. Četvrtak: sv. Petar Fourier, augustinac

10. Petak: sv. Miltijad, papa

11. Subota: sv. Damaz I., papa

12. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆAbl. Ljudevit iz Casorie, franjevac

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca Hvala!

* U srijedu je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM, za koju se pripravljamo trodnevnicom danas, sutra i prekosutra s početkom u 17:55. Ovaj blagdan  ćemo proslaviti svetim Misama u 6, 10 te 18:30 sati. Istoga dana, bit će u holu, od 17:55 pobožnost BDM Blagoslovljenoj za sve koji žele imati djece a ne mogu to postići, kao i za sve obitelji i njihove potrebe.

* Niti ove godine nećemo imati uobičajeni dan bolesnika, nego pozivamo one, koji imaju istinsku potrebu za sakramentom bolesničkog pomazanja, da se kroz ovaj tjedan nakon večernje svete Mise jave u sakristiju, gdje će im sakrament biti podijeljen. On se prima u slučaju ozbiljnije bolesti, a nikako kao prevencija ili u slučaju manjih zdravstvenih poteškoća.

* U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.

* Iduća je nedjelja u cijeloj Crkvi posvećena Caritasu. Mi ćemo kod svetih misa prikupljati vaše priloge, kako bismo ih mogli proslijediti Nacionalnom, nadbiskupijskom i našem župnom Caritasu.

*U iduću nedjelju nakon večernje Mise, mladi pjevači banda Tobija pripremili su za nas mali dobrotvorni adventski koncert na kojem će se prikupljati prilozi za obnovu našeg stepeništa. Sve vas pozivamo na sudjelovanje.

* Jednako tako, očekujemo da će u nedjelju, kod svete mise u 9 sati, kao i svake godine, članovi izviđačkog odreda Nikola Bolonić Đebo, donijeti u našu crkvu Betlehemsko svjetlo. Ponesimo ga u svoje domove i oko njega se okupljajmo u obiteljskoj molitvi.

* Molimo vas da svoju božićnu ispovijed obavite ranije, tijekom došašća, kako se u dane pred sam Božić ne bi stvarala prevelika gužva. Od sutra ćemo ispovijedati i uz zornice i uz večernju Misu. Dodatne termine ćemo objaviti u iduću nedjelju. Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed.

* Ukoliko netko od starijih i nepokretnih bolesnika želi primiti sakramente kod kuće, možete se javiti u uredovno vrijeme u Župni ured.

* Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 6 sati.

* U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.