4. veljače 2018.

V. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Josip Leoneški, franjevac kapucin

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
05. Ponedjeljak: sv. Agata, djevica i mučenica
06. Utorak: sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i drugovi japanski mučenici
07. Srijeda: sv. Koleta – klarisa
08. Četvrtak: sv. Jeronim Emilijani, redovnik
09. Petak: sv. Skolastika, redovnica
10. Subota: bl. Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, mučenik
11. Iduća je nedjelja VI. KROZ GODINU – Gospa Lurdska

 Danas crkva u Hrvata obilježava Dan života. U ovom vremenu naša je domovina sve siromašnija novim životima, više nas umire, nego li se rađa. Molimo na osobit način za naše obitelji da prihvate nove živote, ali i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu i materijalnu sigurnost za svoju djecu.

 Prva je nedjelja u mjesecu. Vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.

 U srijedu nakon večernje svete mise Molitveni vijenac Kraljice obitelji sve poziva na Euharistijsko klanjanje za naše obitelji. Dođite!

 U četvrtak ćemo u 18 sati u holu pred likom Marije blagoslovljene – naše Gospe trudnice imati pobožnost i molitvu za sve one koji žele imati djecu, a iz nekog razloga im to nije moguće. Dođite i molimo zajedno. Neka to bude naš zajednički doprinos i današnjem Danu života.
 Istoga dana, u 20 sati, u našoj će crkvi biti koncert Howard Gospel Kora i zbora Izvor. Ulaz je slobodan i svi ste pozvani.

 U subotu ćemo uz večernju misu svečanije proslaviti spomen bl. Alojzija Stepinca. Ove se godine spominjemo 20. obljetnice beatifikacije našega blaženika, a toga dana ujedno završava i Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije, pa nas naš nadbiskup sve poziva na zahvalno slavlje u katedrali u 19 sati.

 U nedjelju se spominjemo Gospe Lurdske. To je i međunarodni Dan bolesnika, pa ćemo toga dana osobito moliti za sve bolesnike.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl.