4. svibnja 2014.

III. VAZMENA NEDJELJA

  • Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:

05. Ponedjeljak: sv. Gothard, redovnik i biskup
06. Utorak: sv. Dominik Savio, salezijanski pitomac
07. Srijeda: sv. Dujam Solinski, biskup i mučenik
08. Četvrtak: bl. Ulrika Nisch, redovnica
09. Petak: sv. Katarina Bolonjska, klarisa
10. Subota: BDM, Majka Božja Trsatska

  • 11.Iduća je nedjelja IV. VAZMENA Čestitamo danas našim prvopričesnicima i veselimo se s njima radi njihovog ulaska u euharistijsko zajedništvo naše crkve. Molimo za njih da uvijek ostanu povezani s Isusom po njegovoj Crkvi.
  • Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Od srca hvala na vašim prilozima. U srijedu nakon večernje svete mise Molitveni vijenac Kraljice obitelji poziva na euharistijsko klanjanje. Ovaj puta nakana klanjanja će biti za duhovna zvanja iz naših obitelji.
  • U četvrtak 8. svibnja se po franjevačkom kalendaru spominjemo BDM Posrednice. Toga ćemo dana uz večernju misu blagosloviti novi kip Blažene Djevice Marije u našem holu, kojega smo naslovili: Sveta Marija blagoslovljena. Mnogi vjernici bi željeli imati djecu, ali ih različitih razloga ne mogu dobiti. Želimo ovim kipom Marije trudnice potaknuti ljude da se utječu njezinom zagovoru. Sve vas pozivamo na ovu našu malu, ali vrijednu svečanost.
  • U iduću nedjelju, 11. svibnja u 18 sati u našoj će se katedrali održati Hodočašće mladih cijele nadbiskupije. Potičemo sve mlade da se uključe u ovaj vrijedni susret. Iduća je nedjelja DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa ćemo toga dana moliti da Bog i iz naše župe pozove nove mladiće i djevojke u službu svoje crkve. MVKO organizira hodočašće u Mariju Bistricu pa poziva sve zainteresirane da se jave. Više možete vidjeti na oglasnoj ploči. Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.