4. srpnja 2021.

XIV. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Elizabeta Portugalska, franjevačka trećoredica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
05. Ponedjeljak: sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli
06. Utorak: sv. Marija Goretti, djevica i mučenica
07. Srijeda: sv. Vilibald, biskup, hodočasnik
08. Četvrtak: sv. Akvila i Priscila, supružnici
09. Petak: bl. Marija Propetog Isusa Petković
10. Subota: sv. Veronika Giuliani, klarisa kapucinka
11. Nedjelja: XV. KROZ GODINU – sv. Benedikt, monah, utemeljitelj Reda

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove, svoj prilog možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* Sutra se spominjemo sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika naše Hrvatske franjevačke provincije. U vaše molitve preporučamo svu našu braću u provinciji, osobito mlade i nova zvanja, kao i našu stariju i bolesnu braću.

* U četvrtak je osmi u mjesecu, pa vas pozivamo na pobožnost BD Mariji blagoslovljenoj, našoj Gospi trudnici koju svaki mjesec molimo za one koji žele imati djece, a to iz nekog razloga ne mogu. Pobožnost započinje u 17:55 u holu pred Gospinim likom.

* Kako smo najavili, tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje ponedjeljkom nakon večernje mise do 19:30, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 17 do 18 te subotom od 9 do 11 sati.

* Vrijeme je odlaska na godišnje odmore, podsjećamo vas da i u mjestima vašeg odmora možete pohoditi nedjeljnu svetu misu. Želimo vam ugodan odmor. Iako je vrijeme toplo, često i sparno, valja nam misliti na to da se za dolazak u crkvu trebamo prikladno odjenuti.

*Od srca zahvaljujemo za svu pomoć koju uvijek pružate nama i našoj braći, kako za naše odgojne ustanove, tako i za naše u potresu stradale crkve i samostane te za obnovu našeg stepeništa. Preporučamo se i dalje vašoj dobroti i ljubavi.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete, osobito preporučamo novi Glas Koncila.

*Kako smo najavili prošle nedjelje, Volonteri u palijativnoj skrbi „La Verna“ ispred crkve prodaju začine. Prihod od prodaje namijenjen je njihovom djelovanju. Od srca preporučamo!