4. rujna 2016.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Ruža Viterbska, franjevačka trečoredica
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
05. Ponedjeljak: sv. Majka Terezija iz Kalkute, redovnica
06. Utorak: sv. Magno, redovnik
07. Srijeda: sv. Marko Križevčanin
08. Četvrtak: Rođenje BDM – Mala Gospa
09. Petak: sv. Petar Claver, isusovac
10. Subota: sv. Nikola Tolentinski, augustinac
11. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU – sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, kineski mučenik
 
 Prva je nedjelja u mjesecu, u vaše molitve i vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu pri izlazu iz crkve. Od srca vam hvala!
 
 U srijedu se spominjemo sv. Marka Križevčanina, čije relikvije su ugrađene u naš oltar. Preporučamo vam toga dana dolazak na svetu misu.
 
 U četvrtak na Malu Gospu su svete mise po blagdanskom rasporedu u 7, 10, te 18:30. Toga je dana u našoj crkvi i molitveni dan za dar roditeljstva onima koji žele, a iz nekog razloga ne mogu imati djecu, pa ćemo u 18 sati u holu, pred našom Gospom trudnicom – Marijom blagoslovljenom moliti krunicu i litanije.
 
 U nedjelju naša župa zajedno s drugim župama grada Zagreba hodočasti u Mariju Bistricu. Polazak je u 7 sati. U 9 sati bit će pobožnost Križnog puta, u 11:30 sveta misa koju predvodi gospodin nadbiskup, a u 15 sati oproštaj i povratak kući.
 
 U iduću srijedu, 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom. Program trodnevne priprave započinje svakoga dana u 18 sati: u nedjelju pobožnošću Križnoga puta, u ponedjeljak klanjanjem Križu, a u utorak euharistijskim klanjanjem.
 
 Na sam blagdan vas pozivamo na sudjelovanje u večernjoj svetoj misi, kod koje će, kao i svih dana trodnevnice propovijedati naš brat fra Josip Grubišić, župnik u Đurđenovcu kod Našica.
 
 Pred nama je i veliko franjevačko slavlje 800. obljetnice procijunkulskog oprosta, kao i 500. obljetnice diobe prvog franjevačkog reda. Proslava će se održati u našoj crkvi 16. i 17. rujna, a o programu ćemo vas još obavijestiti.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, kao i knjige duhovnog sadržaja te nabožne predmete. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.