4. prosinca 2022.

4. prosinca 2022.

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

sv. Barbara, djevica i mučenica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

05. Ponedjeljak: sv. Saba, monah

06. Utorak: sv. Nikola, biskup

07. Srijeda: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

08. Četvrtak: Bezgrešno Začeće BDM

09. Petak: sv. Petar Fourier, augustinac

10. Subota: sv. Miltijad, papa

11. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆAsv. Damaz I., papa

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca Hvala!

* U ponedjeljak, utorak i srijedu, trodnevnicom ćemo se pripraviti za svetkovinu Bezgrešnog Začeća. Ponajprije molitvom franjevačke krunice i Litanija Bezgrešnoj od 17:55, a potom svetom misom.

*Naši bogoslovi pozivaju vas na svečanu akademiju u čast Bezgrešne koja će se održati u crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravi 7 prosinca nakon večernje mise, u 19 sati.

* U četvrtak na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM svete će mise biti u 6, 10 te 18:30 sati. Istoga dana, bit će u holu, od 17:55 pobožnost BDM Blagoslovljenoj za sve koji žele imati djece a ne mogu to postići, kao i za sve obitelji i njihove potrebe.

* Kako smo već najavili, bolesnici koji imaju potrebu za sakramentom bolesničkog pomazanja, neka se tijekom tjedna nakon mise jave u sakristiju, gdje će im sakrament biti podijeljen.

* U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.

* Iduća je nedjelja u cijeloj Crkvi posvećena Caritasu. Mi ćemo kod svetih misa prikupljati vaše priloge, kako bismo ih mogli proslijediti Nacionalnom, nadbiskupijskom i našem župnom Caritasu.

*Najavljujemo mjesečnu duhovnu obnovu za mlade koja će se u našoj crkvi održati u idući ponedjeljak 12. prosinca s početkom u 18:30. Voditelj obnove bit će fra Ivan Matić.

* Molimo vas da svoju božićnu ispovijed obavite ranije, tijekom došašća, kako se u dane pred sam Božić ne bi stvarala prevelika gužva. Kao što znate, svakodnevno ispovijedamo uz zornicu i uz večernju Misu. Dodatne termine ćemo objaviti u iduću nedjelju. Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed.

* Ukoliko netko od starijih i nepokretnih bolesnika želi primiti sakramente kod kuće, možete se javiti u uredovno vrijeme u Župni ured.

* Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 6 sati.

* U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu. Budući da će nakane koje upisujete biti služene tijekom iduće godine, stipendij se daje u iznosu od 7 eura.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.