4. prosinca 2016.

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Barbara djevica i mučenica
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
05. Ponedjeljak: sv. Saba, monah
06. Utorak: sv. Nikola biskup
07. Srijeda: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
08. Četvrtak: Bezgrješno Začeće BDM
09. Petak: sv. Petar Fourier, augustinac
10. Subota: sv. Miltijad, papa
11. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Damaz I., papa
 
 Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Po svojim molitvama i dobroti ugrađujete se u odgoj i školovanje budućih franjevaca. Hvala vam!
 
 Za mise u 10, 11:30 i 18:30
 Kod izlaza iz crkve i u holu vas čekaju volonteri koji prodaju narukvice prijateljstva izrađene u Keniji. Prihod od prodaje namijenjen je sirotištu za napuštenu i bolesnu djecu koju vodi hrvatski misionar fra Miro Babić. Kupnjom narukvice po cijeni od 25 kuna sudjelujete u nabavi hrane, lijekova protiv malarije, mreže protiv komaraca, pomagala za hodanje, potrepština za školovanje. Molimo vas, kupite narukvicu.
 
 Ovaj tjedan, u ponedjeljak, utorak i srijedu molitvom franjevačke krunice i Litanija Majke Božje u 18 sati, potom slavljem svete mise uz prigodnu propovijed, pripravljat ćemo se za blagdan Bezgrešnog Začeća BDM. Neka ovi dani budu svojevrsna Duhovna obnova na početku Došašća.
 
 U srijedu uoči blagdana Bezgrešnog Začeća, Molitveni vijenac kraljice obitelji vas poziva na euharistijsko klanjanje za naše obitelji i sve njihove potrebe.
 
 U utorak na svetkovinu Bezgrješnog začeća svete su mise po blagdanskom rasporedu u 6, 10, te 18:30 sati. Ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan svečano ćemo proslaviti večernjom svetom misom, kod koje ćemo zajedno izmoliti Posvetnu molitvu i tako se na poseban način posvetiti Bezgrješnoj.
 
 U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.
 
 Iduća je nedjelja posvećena Karitasu. U našoj ćemo crkvi imati dvostruku akciju: prodaju kolača i prikupljanje priloga u korist onih za koje skrbi Karitas. Svi koji žele darovati kolače za ovu akciju, mogu ih u subotu od 17 sati donijeti u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda. Od srca hvala na sudjelovanju!
 
 Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 6 sati.
 
 U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu, kao i svoje bolesnike i starije osobe za božićnu ispovijed po kućama.
 
 Još danas udruga U ime obitelji prikuplja potpise za europsku građansku inicijativu Mama, Tata & Djeca kojom se želi na razini Europske unije zaštititi brak kao zajednicu muškarca i žene. Svoj potpis možete dati na izlazu iz crkve.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare.