4. listopada 2015.

XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. naš otac Franjo

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
05. Ponedjeljak: sv. Placid i Mavro, učenici sv. Benedikta
06. Utorak: sv. Bruno, utemeljitelj kartuzijanaca
07. Srijeda: Kraljica Svete Krunice
08. Četvrtak: sv. Šimun Bogonosac
09. Petak: sv. Dionizije Pariški, misionar, mučenik
10. Subota: sv. Danijel i drugovi mučenici, franjevci
11. Nedjelja: XXVIII. KROZ GODINU  – sv. Ivan XXIII., papa

Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

Pozivamo vas na sudjelovanje u listopadskim pobožnostima, svakoga dana u 18 sati molimo krunicu s pjevanim otajstvima, potom slijedi listopadska Molitva sv. Josipu i sveta misa.

U utorak će nakon večernje mise biti euharistijsko klanjanje za članove Molitvenog vijenca Kraljice obitelji, sve vas pozivamo da nam se pridružite.

U nedjelju u 18:30 uz večernju će misu biti slavlje obećanja Franjevačke mladeži. Program se nastavlja i nakon svete mise i svi ste od srca pozvani. Jednako tako pozivamo i mlade koji se žele pridružiti bratstvu Frame, neka dođu na susrete ponedjeljkom i petkom u 20 sati.

Pozivamo roditelje krizmanika i prvopričesnika koji pohađaju Osnovnu školu Većeslava Holjevca, kao i one iz Trnskog koji to još nisu učinili, da u subotu između 17 i 19 sati dođu upisati svoju djecu na župni vjeronauk.

Pozivamo i odrasle koji žele pristupiti katekumenatu da se u uredovno vrijeme Župnog ureda dođu upisati.

Naši zborovi traže nove članove, osobito muške, iako su dobro došli i ženski glasovi. Ako osjećate da vas Bog poziva da ga pjesmom slavite, nakon svete mise se javite voditeljima.

Potičemo sve koji mogu da se uključe u inicijativu 40 dana za život, koja traje do 1. studenog.

Studentski katolički centar Palma organizira volonterski projekt pod nazivom “72 sata bez kompromisa” koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo u različitim prilikama. Svoj poziv upućuju svim zainteresiranim mladim ljudima.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska, kalendare za iduću godinu, nabožne predmete i knjige duhovnog sadržaja.