4. lipnja 2017.

NEDJELJA PEDESETNICA – DUHOVI
sv. Kvirin Sisački, biskup i mučenik
 
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
05. Ponedjeljak: BDM Majka Crkve; sv. Bonifacije biskup i mučenik
06. Utorak: sv. Norbert, redovnik
07. Srijeda: sv. Robert iz Newminstera, redovnik
08. Četvrtak: sv. Medardo, biskup
09. Petak: sv. Efrem Sirski, đakon, crkveni naučitelj
10. Subota: sv. Dijana d’Andalo, dominikanka
11. Iduća je nedjelja svetkovina PRESVETOG TROJSTVA
sv. Barnaba Apostol
 
 Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se pripremaju budući franjevci: svećenici i braća. Svoj dar možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.
 
 U srijedu nakon večernje svete mise, Molitveni vijenac Kraljice obitelji poziva na euharistijsko klanjanje. Od srca preporučamo sudjelovanje i molitvu za naše obitelji i sve njihove potrebe.
 
 U četvrtak je 8. u mjesecu, kad se na osobit način u molitvi pred likom BDM Blagoslovljene – Trudnice, sjećamo svih onih koji žele imati djecu, ali iz nekoga razloga to ne mogu, kao i svih trudnica i rodilja. Pobožnost započinje u 18 sati u holu, a potom slijedi sveta misa.
 
 U subotu su KVATRE – dan molitve i posta za posvećenje ljudskog rada i za dobro vrijeme koje je potrebno usjevima. Sve vas pozivamo na osobnu molitvu i post, kao i na svetu misu.
 
 U nedjelju u 18 sati molitvom krunice sv. Antuna započet ćemo trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan našega zaštitnika i zagovornika – Sveca svega svijeta.
 
 Čestitamo danas našem dječjem zboru “Križići” na uspješnom nastupu na ovogodišnjoj smotri dječjih crkvenih zborova “Zlatna harfa”, koja je održana jučer u župi bl. Augustina Kažotića na Pešćenici.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Osobito preporučamo Glas Koncila.