31. srpnja 2022

31. srpnja 2022.

XVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Igancije Loyolski, utemeljitelj Družbe Isusove

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

01. Ponedjeljak: sv. Alfons Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj

02. Utorak: BDM Anđeoska – Porcijunkula

03. Srijeda: bl. Augustin Kažotić, dominikanac, biskup

04. Četvrtak: sv. Ivan Marija Vianney, svećenik, franjevački trečoredac

05. Petak: Gospa Snježna

06. Subota: Preobraženje Gospodinovo

07. Nedjelja: XIX. KROZ GODINU – sv. Kajetan iz Thiene, utemeljitelj teatinaca

* U utorak slavimo blagdan BDM od Anđela – Porcijunkulu, Svete su mise u 7, 10, te 18:30 sati. Od sutra u podne, pa do ponedjeljka u ponoć, možete izmoliti potpuni oprost, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. S nama će zajedno ovaj blagdan proslaviti braća i vjernici našeg razrušenog kaptolskog samostana.

* U srijedu se spominjemo četvrte obljetnice smrti našega fra Bonaventure Dude. Tom ćemo se prigodom spomenuti njegova života i djelovanja uz večernju sv. misu koju će predvoditi msgr. Zvonimir Sekelj, kanonik.

*Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa ćemo od 17:45 imati euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Srcu Isusovu, a prilika za ispovijed bit će od 17:30.

*Bliži se 9. kolovoza kad slavimo blagdan sv. Emigdija, zaštitnika od potresa. Pripremit ćemo se trodnevnicom u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Svaki od tih dana, od 18 sati molit ćemo krunicu i zagovornu molitvu sv. Emigdiju, da nas i dalje čuva od potresa i svake druge nepogode. Na sam blagdan imat ćemo priliku iskazati počast relikvijama ovog našeg zaštitnika.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo najnoviji Glas Koncila.