31. prosinca 2017.

SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA
– sv. Silvestar papa –
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
01. Ponedjeljak: sv. Marija Bogorodica
02. Utorak: sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski, biskupi i crkveni naučitelji
03. Srijeda: Presveto Ime Isusovo
04. Četvrtak: sv. Anđela Folinjska, franjevačka trećoredica
05. Petak: sv. Sinkletika, monahinja
06. Subota: BOGOJAVLJENJE – sv. Tri Kralja
07. Nedjelja: KRŠTENJE GOSPODINOVO, sv. Karlo Secijski, franjevac
 
 Sutra, na svetkovinu Sv. Marije Bogorodice, svete mise su u 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Prema običaju toga dana nema mise u 8 sati.
 
 Od utorka, prema rasporedu nastavljamo s blagoslovom obitelji po vašim domovima. Još uvijek na kiosku možete popuniti prijavnicu i tako nas pozvati u svoj dom.
 
 U srijedu je lijepi blagdan Imena Isusova, koji postoji još samo u franjevačkom kalendaru, pozivamo vas na svetu misu, kako bismo zajedno slavili Onoga čije Ime je nad svakim imenom.
 
 Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje i posveta Srcu Isusovu, a uz večernju će svetu misu biti blagoslov vode i zajednički blagoslov obitelji.
 
 Toga je dana svetkovina Bogojavljenja svete su mise po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Kako je to i subota prva u mjesecu, od 18 sati će biti pobožnost i posveta Srcu Marijinu. Nakon večernje mise naši će crkveni zborovi u Župnoj dvorani održati za nas božićni koncert. Sve vas pozivamo na radosno sudjelovanje i zajedničko druženje nakon koncerta.
 
 Još ovaj tjedan traje božićno vrijeme, pa vas pozivamo da češće i tijekom tjedna dođete u crkvu kako bismo radosno zajedno pjevali božićne pjesme i slavili novorođenoga Kralja.
 
 I ove godine Pokret krunice organizira doček Nove godine uz euharistijsko klanjanje i svetu misu s početkom večeras u 22:30 u dvorani Milosrdnog Isusa.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska.