30. studenoga 2014.

30. studenoga 2014.
I. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Sv. Andrija Apostol

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
01. Ponedjeljak: Sv. Natalija Nikomedijska, laikinja
02. Utorak: sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita
03. Srijeda: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar
04. Četvrtak: sv. Barbara, djevica i mučenica
05. Petak: sv. Saba, monah
06. Subota: sv. Nikola, biskup
07. Nedjelja: II. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Ambrozije, biskup i crkv. naučitelj

 • Danas započinje Godina Posvećenog života, koju u Rimu otvara sveti otac Franjo. Papa nas redovnike potiče da živimo zauzetijim evanđeoskim životom, a mi se vama preporučamo u molitve da u tome i uspijemo. Od srca hvala na zajedništvo koje živite s nama.
 • Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.
 • Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Nakana koju upisujete ne ograničava Božje djelovanje, nego se svaka sv. misa prikazuje za cijeli svijet i za sve pokojne. Pri upisu, molimo da ne navodite veliki broj imena – najviše tri, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca. Jednako tako, molimo vas da ne upisujete više od 5 nakana, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada slavimo svetu misu na sve vaše nakane.
 • U srijedu u 20 sati u našoj će se Župnoj dvorani u organizaciji Mobilnog tima za palijativnu skrb Franjevačkog svjetovnog reda s Kaptola održati dobrotvorni koncert u korist inicijative za palijativnu skrb. Sve vas pozivamo da podržite ovu inicijativu.
 • Ovaj je petak prvi u mjesecu. Prilika za ispovijed će biti od 5.45 i od 17:30 sati.
 • Pozivamo vas na sudjelovanje u trodnevnici za svetkovinu Bezgrješnog Začeća BDM u petak, subotu i nedjelju. U 18 sati molit ćemo franjevačku krunicu i Litanije Majke Božje, a potom slaviti svetu misu uz prigodnu propovijed. Neka ovi dani budu svojevrsna Duhovna obnova na početku Došašća. Tijekom ovoga tjedna u našu će crkvu biti postavljen kip sv. Josipa, kojega ćemo na blagdan Bezgrješnog začeća uz večernju misu blagosloviti.
 • U nedjelju nakon večernje svete mise bit će klanjanje pred Presvetim na koje vas pozivaju članovi Molitvenog vijenca Kraljice obitelji. Dođite!
 • Prije Božića bismo htjeli pohoditi vaše bolesnike po kućama. Možete ih upisati u župnom uredu ili sakristiji.
 • I ove vas godine molimo da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.
 • U subotu 15. prosinca od 17. do 19. sati u dvorani franjevačke mladeži održat će se besplatni seminar koji želi pomoći roditeljima male djece oko rješavanja problema koji se kod njih pojavljuju. Seminar organizira udruga “Najsretnija beba”. Na našem kiosku možete uzeti Letak koji donosi više informacija.
 • U predvorju crkve možete kupiti adventske vijence za vaše obitelji, a na kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke.