3. travnja 2016.

II. VAZMENA NEDJELJA – BIJELA
– Sv. Rikard, biskup –
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
04. Ponedjeljak: sv. Izidor Seviljski, biskup i crkveni naučitelj
05. Utorak: sv. Vinko Ferrerski, dominikanac
06. Srijeda: sv. Celestin I., papa
07. Četvrtak: sv. Ivan Krstitelj de la Salle, utemeljitelj Reda školske braće
08. Petak: sv. Dionizije Korintski, biskup
09. Subota: sv. Marija Kleofina, svjedokinja Isusove smrti i blagovjesnica uskrsnuća
10. Iduća je nedjelja III. VAZMENA – sv. Mihael de Sanctis, redovnik
Danas na nedjelju Bijelu nedjelju koju je blaženi papa Ivan Pavao II proglasio nedjeljom Božanskog milosrđa, možete zadobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima i ako u crkvi pred Presvetim izmolite pobožnost ili krunicu Božjemu milosrđu.
Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Od srca hvala na vašem prilogu za njihovo školovanje kojega možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve.
Danas se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održava ovogodišnji Uskrs fest. Na našem kiosku još uvijek možete nabaviti ulaznicu.
Sutra se liturgijski slavi svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijest. Svete su mise u našoj crkvi u 7 i u 18:30 sati.
U srijedu u 19:30 u našoj će crkvi održati koncert Edmund Andler – Borić na orguljama i Bruno Phillip na klarinetu. Ulaz je slobodan i svi koji želite uživati u glazbi od srca ste pozvani.
Na Veliki Petak smo prikupili 17.100,00 kuna kao doprinos za Isusovu domovinu – Svetu zemlju. Ovim se novcem uzdržavaju sveta mjesta za koja ondje skrbe franjevci iz čitavoga svijeta, a značajan dio koristi se za djelovanje katoličkih škola, otvaranje radnih mjesta za katolike, kao i za njihovo stambeno zbrinjavanje. Novac je već poslan i sigurni smo da će brzo stići do onih kojima je najpotrebnije. Od srca hvala na svakom prilogu.
Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Osobito preporučamo knjigu pape Franje “Božje ime jest milosrđe”.