3. siječnja 2021.

II. NEDJELJA PO BOŽIĆU
Presveto Ime Isusovo
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
04. Ponedjeljak: bl. Anđela Folinjska, franjevačka trećoredica
05. Utorak: sv. Sinkletika, monahinja
06. Srijeda: BOGOJAVLJENJE, Sveta tri Kralja
07. Četvrtak: sv. Karlo Secijski, franjevac
08. Petak: Gospa od brze pomoći
09. Subota: sv. sv. Julijan i Bazilisa, supružnici, mučenici
10. Nedjelja: KRŠTENJE GOSPODINOVO – sv. Agaton, papa
* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!
* U utorak, uoči Bogojavljenja uz večernju će svetu misu biti blagoslov vode. Zbog epidemioloških razloga vas molimo da svi koji želite sudjelovati ponesete od kuće u bocama vodu i malo soli. Vode u posudama u crkvi neće biti.
* U srijedu na svetkovinu Bogojavljenja svete su mise po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10, 11, 12, 16:30, 17:30 te 18:30 sati.
* Nastavljamo s blagoslovom obitelji uz večernju misu u crkvi: u ponedjeljak za Aleju pomoraca, Froudeovu i Radmanovačku, a u utorak za Podbrežje. Koji želite, možete sudjelovati. Nakon blagoslova moći ćete uzeti naljepnicu za vrata, a svoj obiteljski dar možete predati prilikom skupljanja milostinje.
* U petak je osmi u mjesecu, pa će u 17:55 u crkvi, a ne u holu biti pobožnost Mariji blagoslovljenoj za sve koji žele, a ne mogu imati djece.
* Nakon razornog potresa koji je prošlog tjedna pogodio našu domovinu, mnogi su nam se javili s pitanjem kako bi mogli pomoći. Budući da čujemo s terena da ljudi na pogođenom području imaju već dovoljno odjeće, hrane i pića, odlučili smo u iduću nedjelju prikupljati priloge u novcu i namijeniti ih konkretno za četiri naše franjevačke župe: Sv. Ivana Pavla II. u Petrinji, Sv. Bartola u Hrastovici, Sv. Antuna u Hrvatskom Čuntiću i Sv. Nikole u Hrastovici. Za svaki dar unaprijed zahvaljujemo u ime onih kojima je ta pomoć sada zaista potrebna.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi broj Glasa Koncila.