3. lipnja 2018.

IX. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Karlo Lwanga i drugovi ugandski mučenici

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
04. Ponedjeljak: sv. Kvirin Sisački, biskup i mučenik
05. Utorak: sv. Bonifacije, biskup i mučenik, apostol Njemačke
06. Srijeda: sv. Norbert, redovnik, biskup
07. Četvrtak: sv. Robert iz Newminstera, cistercit
08. Petak: sv. Medardo, biskup
19. Subota: sv. Efrem Sirski, đakon, isposnik, crkveni naučitelj
10. Nedjelja: XI. KROZ GODINU – sv. Dijana d’Andalo, dominikanka

 Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i u vaše molitve preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete dati pri izlazu iz crkve. Od srca hvala!

 U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova, svete će mise biti u 7, 10 te 18:30 sati. Kako je toga dana i 8. u mjesecu, u 18 sati ćemo u holu pred likom Marije blagoslovljene moliti krunicu i litanije za sve koji žele imati djecu, a to iz nekog razloga ne mogu. Dođite!

 U subotu u 10 sati, u našoj će katedrali biti svećeničko ređenje kojemu će uz ostale kandidate pristupiti i naša braća franjevci: fra Andro Tomislav Gluščić iz Gaja kod Pakraca, fra Stjepan Hrkač iz Slavonskog Broda, fra Leopold Palić iz Dubrave, fra Ivica Pećnik iz Koprivnice te naš dosadašnji đakon fra Vedran Kos. Od srca vam preporučamo u molitve ovu našu braću, kao i sve ostale ređenike. Fra Vedran će u iduću nedjelju 10. lipnja u našoj crkvi predslaviti svetu misu u 11:30, a o njegova mlada misa bit će u Orahovici, 7. srpnja.

 U iduću ćemo nedjelju kod svete mise u 9 sati Bogu zahvaliti za sva dobročinstva primljena tijekom protekle školske godine, pozivamo svu djecu, roditelje, nastavnike i druge školske djelatnike da nam se pridruže.

 Jednako tako, nedjelju u 18 sati molitvom krunice sv. Antuna započet ćemo trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan našega zaštitnika i zagovornika – Sveca svega svijeta.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, a u novom broju Glasa Koncila možete pročitati:
komentar zašto Hrvatska umjesto naprijed ide unazad
te kakva je razlika između religioznosti i vjere.