29. svibnja 2016.

IX. NEDJELJA KROZ GODINU
– Sv. Euzebije i Polion, vinkovački mučenici –
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
30. Ponedjeljak: sv. Ferdinand Kralj, franjevački trećoredac
31. Utorak: sv. Pohod BDM
01. Srijeda: sv. Justin, filozof, mučenik
02. Četvrtak: sv. Marcelin i Petar, mučenici
03. Petak: PRESVETO SRCE ISUSOVO, sv. Karlo Lwanga i drugovi
04. Subota: Prečisto Srce Marijino, sv. Kvirin Sisački
05. Nedjelja: X. KROZ GODINU – sv. Bonifacije, biskup i mučenik
 U utorak je blagdan BDM od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba. Svi smo pozvani na svetu misu u 19 sati, a potom i na procesiju od katedrale do Kamenitih vrata.
 U petak na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u našoj su crkvi svete mise u 7 i u 10 sati prije podne te u 18:30 na večer. Istoga je dana prvi petak u mjesecu, pa će prilika za ispovijed biti od 17:30.
 U iduću nedjelju u 9 sati, zahvalit ćemo dobrom Bogu za sve darove koje je našim učenicima podijelio tijekom protekle školske godine. Pozivamo na ovu misu svu djecu, roditelje, ravnatelje, učitelje i nastavnike te ostale školske djelatnike.
Nakon svete mise zadržat ćemo se u kratkom druženju u vjeronaučnoj učionici.
 Hodočašće na Trsat u zajedništvu s drugim župama Novozagrebačkog dekanata polazi u subotu u 7 sati.
 U srijedu u 20 sati u našoj će biti koncert na kjem će nastupiti Marko Kopilović na trubi i Ivo Mrvelj na orguljama. Izvode se djela Bacha, Corellija i Albinonija. Svi ste dobrodošli.
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. Preporučamo knjigu našeg župljanina Miljenka Grubeše; P.S. Ljubav ili ništa.
 Najavljujemo da će u iduću srijedu 8. lipnja svetu misu u 18:30 slaviti banjalučki biskup dr. Franjo Komarica koji će nakon svete mise u našoj Župnoj dvorani predstaviti knjigu “Prešućivani zločin”, koja govori o tragičnim događanjima tijekom rata od 1992. do 1995. godine. Ovaj događaj organizira Udruga prognanih Hrvata Banja Luke i banjalučkog područja “Nazaret”, koja ujedno sve zainteresirane poziva na hodočašće u Petrićevac gdje će 22. lipnja biti posveta novoizgrađene crkve koja je u ratu razrušena, te u Presnače, gdje su 12. svibnja 1995. godine u podmetnutom požaru izgorjeli župnik vlč. Filip Lukenda i sestra Cecilija Grgić. Više informacija možete vidjeti na našim oglasnim pločama.
    Povodom 75. obljetnice mučeništva svetog Maksimilijana Kolbea, ansambl Kolbe vas poziva u Hrvatsko narodno kazalište nedjelju 5. lipnja u 19:30 gdje će biti premjerno u novoj režiji prikazan mjuzikl “Život za život”, koji govori o svetom Maksimilijanu Kolbeu, svećeniku – franjevcu konventualcu koji se dragovoljno žrtvovao u bunkeru gladi konc. logora Auschwitz u zamjenu za život jednog mladog oca obitelji. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni HNK ili putem mrežne stranice. Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete ovom pozivu.