29. studenoga 2020.

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Svi sveti Franjevačkih Redova
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
30. Ponedjeljak: sv. Andrija Apostol
01. Utorak: sv. Natalija Nikomedijska, laikinja
02. Srijeda: sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita
03. Četvrtak: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar
04. Petak: sv. Barbara, djevica i mučenica
05. Subota: sv. Saba, monah
06. Nedjelja: II. DOŠAŠĆA – sv. Nikola, biskup
* Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 7 sati. Ovogodišnje će zornice biti bez propovijedi i sa skraćenim pjevanjem. Potrudimo se držati rastojanje i poštivati odredbu o nošenju maske. Dođite da i u ovim teškim trenucima radosno dočekamo dolazak Gospodnji.
* Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu, molimo da navedete najviše tri imena po nakani, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako, vas molimo da ne upisujete više od 4 nakane, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke nakane.
* U petak je prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetu Presvetom Srcu Isusovu. Prilika za ispovijed će biti od 17:30.
* U subotu, nedjelju i ponedjeljak trodnevnicom ćemo se pripraviti za svetkovinu Bezgrešnog Začeća. Ponajprije molitvom franjevačke krunice od 17:55, a potom svetom misom.
* I ove vas godine molimo da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.
* Na našem kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke. Preporučamo novi Glas Koncila.
* I dalje u vaše molitve preporučamo našu bolesnu braću, kao i sve naše bolesne župljane.