29. srpnja 2018.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Marta, Isusova učenica
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
30. Ponedjeljak: sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
31. Utorak: sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove
01. Srijeda: sv. Alfonz Marija Liguori, biskup i crkveni naučitelj
02. Četvrtak: BDM Anđeoska – Porcijunkula
03. Petak: bl. Augustin Kažotić, dominikanac, biskup
04. Subota: sv. Ivan Marija Vianney, svećenik, franjevački trećoredac
05. Nedjelja: Gospa Snježna, sv. Emigdije, biskup i muč., zaštitnik od potresa

 U četvrtak 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečano slaviti svetim misama u 7 i u 10 sati, a osobito večernjom misom u 18:30, a kao priprava za blagdan, u ponedjeljak, utorak i srijedu od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačka krunica i litanije.
 Od srijede u podne, pa do četvrtka u ponoć, moći ćete izmoliti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti uz sve svete mise, te od 17:30. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.

 Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa će od 17:50 biti euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.

 Jednako tako i u subotu, koja je isto prva u mjesecu, od 18 sati će biti Marijanska pobožnost uz posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.

 Kako smo već najavili u nedjelju 5. kolovoza naš će fra Smiljan u 11:30, ovdje u našoj crkvi proslaviti svoju Zlatnu misu – 50 godina svećeničkog služenja Bogu i njegovu narodu. Sve vas pozivamo na ovo slavlje, a našega zlatomisnika preporučamo u vaše molitve.

 Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje po ljetnom rasporedu.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo Glas Koncila koji donosi: Želi li netko kazniti radovanje hrvatskome uspjehu?Kakva je veza između nogometaša Matea Kovačića i sv. Antuna Padovanskoga, te očekuje li nas meso iz laboratorija?