29. siječnja 2017.

IV. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Valerije, učenik sv. Petra Apostola

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
30. Ponedjeljak: sv. Hijacinta, redovnica
31. Utorak: sv. Ivan Bosco, svećenik, utemeljitelj salezijanaca
01. Srijeda: sv. Veridijana de Castelfiorentino, franjevačka trećoredica
02. Četvrtak: Prikazanje Gospodinovo u hramu – SVIJEĆNICA
03. Petak: sv. Blaž, biskup i mučenik
04. Subota: sv. Josip Leoniški, franjevac kapucin
05. Nedjelja: V. KROZ GODINU – sv. Agata, djevica i mučenica

 U četvrtak na Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnicu, blagoslov svijeća će biti uz sve svete mise koje se slave po blagdanskom rasporedu u 7, 10 te 18:30 sati.

 Istoga dana je i Dan posvećenog života, pa vam u molitve preporučamo nova redovnička zvanja, kao i vjernost Bogu svih redovnika i redovnica.

 U petak se spominjemo svetoga Blaža, biskupa i mučenika. Prema običaju Crkve, nakon svete mise moći ćete pristupiti svećeniku i primiti blagoslov grla.

 Ovaj tjedan se prema rasporedu nastavljaju vjeronaučni susreti prvopričesnika i krizmanika.

 Petak je prvi u mjesecu, prilika za svetu ispovijed bit će od 17:30 sati. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu je prije početka večernje mise.

 Pozivamo vas na hodočašće u Krašić blaženom Alojziju Stepincu u subotu 4. veljače, polazak je u 15 sati, upisati se možete na našem kiosku do srijede. Cijena prijevoza je 40 kuna. U slučaju nedovoljnog broja zainteresiranih otkazujemo sudjelovanje.

 Kao što vam je poznato, 29. i 30. travnja ove godine, u Vukovaru se održava Susret hrvatske katoličke mladeži. Pozivamo sve zainteresirane mlade da se putem našeg župnog facebooka, ili župne mail adrese jave fra Sandru.

 Molimo da se na kiosku jave svi koji žele redovito primati Godišnjak o Blaženom Alojziju Stepincu, kako bismo mogli naručiti dovoljan broj. Cijena godišnjaka je 20 kuna.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, duhovne knjige i nabožne predmete. Jednako tako možete nabaviti i svijeće koje ćemo blagosloviti na Svijećnicu. Kupnjom na našem kiosku pomažete održavanje naše crkve i samostana.