29. ožujka 2015.

NEDJELJA MUKE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA
– CVJETNICA –

Tijekom idućeg tjedna slavimo
30. Ponedjeljak: Sv. Petar Regalat, franjevac
31. Utorak: sv. Gvido iz Pompose, redovnik
01. Srijeda: sv. Hugo, biskup
02. VELIKI ČETVRTAK – sv. Franjo Paolski, redovnik
03. VELIKI PETAK – post i nemrs – sv. Rikard, biskup
04. VELIKA SUBOTA – sv. Izidor Seviljski, biskup i crkveni naučitelj
05. Nedjelja Uskrsnuća GNIK – VAZAM – sv. Vinko Ferrerski, dominkanac

Sutra, nakon večernje mise, u našoj će crkvi biti slavlje primanja sakramenta bolesničkog pomazanja. Ovom sakramentu mogu pristupiti oni koji nemaju zapreke za primanje sakramenata, oni koji su se prethodno, ako je potrebno, ispovjedili i oni koji boluju od neke ozbiljnije bolesti. Nastojmo ovom sakramentu pristupiti odgovorno i ozbiljno.

Tijekom ovoga tjedna imat ćete priliku pristupiti sakramentu sv. ispovjedi svakodnevno od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U četvrtak i petak prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 17 do 18:45 te po završetku obredâ. Raspored ispovijedanja možete vidjeti na oglasnim pločama. Kako smo najavili, na Veliku subotu više neće biti prilike za ispovijed.

Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan. Uskrs ne možemo doživjeti i proslaviti u punini, ako ne sudjelujemo u obredima ovih svetih dana.

Na Veliki Četvrtak misa večere Gospodnje počinje u 18. 30 sati, a nakon mise bit će u našoj kapelici euharistijsko klanjanje.

Na Veliki petak u 18.30 započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini – Svetoj Zemlji.

Na Veliku Subotu pozvani smo u tišini pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20.00 sati. Za ovo slavlje ponesite svijeće, koje možete nabaviti i na našem kiosku.

U nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg prva sveta misa bit će u 7 sati, a ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10, 11.30 i u 18.30. Kod svih misa bit će i uskrsni blagoslov hrane.

Tijekom ovog svetog tjedna pripravimo se za istinsku i radosnu proslavu Isusova uskrsnuća. Ne dopustimo da nas poslovi oko materijalnih stvari i pripreme izvanjske proslave udalje od otajstva koje slavimo.

Na našem kiosku možete nabaviti najnoviji brojeve časopisa i uskrsne čestitke.