29. nedjelja kroz godinu

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Uršula i drugarice, mučenice

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
22. Ponedjeljak: sv. Ivan Pavao II., papa
23. Utorak: sv. Ivan Kapistranski, franjevac
24. Srijeda: sv. Antun Marija Claret, utemeljitelj Družbe Srca Marijina
25. Četvrtak: sv. Krizant i Darija, supružnici, mučenici
26. Petak: sv. Dimitrije Srijemski, đakon, mučenik
27. Subota: sv. Frumencije, biskup
28. Nedjelja: XXX. KROZ GODINU – sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli

* Prigodom današnje misijske nedjelje, skupljamo vaše dragovoljne priloge za život i rad katoličkih misija u Peruu. Svoj dar na kojem od srca zahvaljujemo možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve.

* Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje Zaručnički tečaj. Pozivamo sve zaručnike koji u skoro vrijeme kane sklopiti ženidbu da se uključe. Prethodna prijava nije potrebna.

* Od ovoga tjedna, održavat će se župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike po rasporedu kojega su dobili na prvom susretu.

* Molimo roditelje koji još nisu upisali svoju djecu na župni vjeronauk da to učine tijekom tjedna u uredovno vrijeme, osim četvrtka i petka.

* Ukoliko ima još odraslih koji bi se htjeli pridružiti zajednici Katoličke Crkve primajući krštenje i ostale sakramente kršćanske inicijacije, mogu se utorkom u 19.30 priključiti zajednici katekumena.

* I dalje pozivamo one koji se žele pridružiti našim zborovima da se nakon svete mise jave voditeljima. Hvala na vašem odzivu!

* Pozivamo sve mlade koji se žele pridružiti Franjevačkoj mladeži, na susrete ponedjeljkom i petkom u 20:15.

* Kako smo najavili prošle nedjelje, večeras nakon večernje mise u 19:30 u Župnoj dvorani održat će se predstavljanje nosača zvuka “Kako da te nađem”, banda Tobija koji u našoj crkvi pjeva nedjeljom na večernjoj svetoj misi. Nakon koncerta bit će prilika za nabavu CD-a, kao i za bratsko zajedništvo.

* Udruga Banjalučana poziva na slavlje posvete crkve u Petrićevcu, sutra 22. listopada u 10 sati. Zainteresirani za zajednički prijevoz, mogu se javiti obitelji Laštro.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila, koji između ostalog donosi: Vukovarski krik ne će biti utišan; Stepinac je zlato za sva vremena i vječnost; Kantov poučak u Kostreni; Što su lauretanske litanije?

* Podsjećamo vas da kupnjom na našem kiosku mjestu pomažete održavanje i obnovu naše crkve i samostana.