28. travnja 2019.

II. VAZMENA NEDJELJA – BIJELA
sv. Ljudevit Marija Grinjon de Monfort, svećenik

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
29. Ponedjeljak: sv. Katarina Sijenska, dominikanka
30. Utorak: sv. Pijo V., papa
01. Srijeda: sv. Josip Radnik
02. Četvrtak: sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
03. Petak: sv. Filip i Jakov, apostoli
04. Subota: sv. Florija, vojnik, mučenik, Bl. Julijan iz Bala u Istri, franjevac
05. Iduća je nedjelja III. VAZMENA – sv. Gothard, redovnik, biskup

* Danas na Bijelu nedjelju koju je sveti papa Ivan Pavao II proglasio nedjeljom Božanskog milosrđa, možete zadobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima i ako u crkvi pred Presvetim izmolite pobožnost ili krunicu Božjemu milosrđu.

* Sutra će u 19:30, nakon večernje mise u našoj crkvi biti koncert klasične glazbe, nastupaju Edmund Borić Andler na orguljama i Goran Končar na violini. Više možete vidjeti na oglasnim pločama

* Idući je petak prvi u mjesecu, prilika za ispovijed će biti od 17:30, a od 17:45 će biti euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.
* Jednako je tako i subota prva u mjesecu, pa će od 18:55 biti marijanska pobožnost uz posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.
Pozivamo vas na obje ove pobožnosti koje donose istinsku duhovno dobro našim dušama.

* U iduću će nedjelju naši Framaši prodavati kolače. Prihod od prodaje namijenjen je njihovom djelovanju. Od srca vam ih preporučamo.

* Na Veliki Petak smo prikupili nešto više od 16.000,00 kuna kao doprinos za Isusovu domovinu – Svetu zemlju. Ovim se novcem uzdržavaju sveta mjesta za koja ondje skrbe franjevci iz čitavoga svijeta, a značajan dio koristi se za djelovanje katoličkih škola, otvaranje radnih mjesta za katolike, kao i za njihovo stambeno zbrinjavanje. Novac je već poslan i sigurni smo da će brzo stići do onih kojima je najpotrebnije. Od srca hvala na svakom prilogu.

* Čestitamo danas našim krizmanicima i veselimo se s njima radi punine dara Duha Svetoga kojega su danas primili. Molimo za njih da uvijek budu i ostanu pravi Kristovi svjedoci.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.
U novome broju Glasa Koncila pročitajte:
– Što je stvarno napisao Papa u miru?
– Život je svake sekunde nova mogućnost susreta u Emausu
– Ima li mjesta za kršćanske vrijednosti u srcu Europe?