28. svibnja 2017.

VII. VAZMENA NEDJELJA
sv. Marija Ana Paredes, franjevačka trećoredica
 
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
29. Ponedjeljak: sv. Euzebije i Polion, cibalski mučenici
30. Utorak: Ferdinand, kralj, franjevački trećoredac
31. Srijeda: Pohod BDM, Gospa od Kamenitih vrata
01. Četvrtak: sv. Justin, filozof, mučenik
02. Petak: sv. Narcelin i Petar, mučenici
03. Subota: sv. Karlo Lwanga i drugovi, ugandski mučenici
04. Iduća je nedjelja svetkovina DUHOVA – PEDESETNICA
– sv. Kvirin Sisački, biskup i mučenik
U prigodi svetkovine BD Marije od kamenitih vrata koja se slavi u srijedu, naš nas nadbiskup potiče da kroz ova tri dana na osobit način molimo za naš grad i domovinu, što ćemo i mi činiti u sklopu svibanjske pobožnosti danas, sutra i prekosutra.
U srijedu 31. svibnja, naš nas nadbiskup poziva u euharistijsko i molitveno zajedništvo koje će se održati u katedrali s početkom u 19 sati. Nakon sv. mise uslijedit će procesija s Gospinom slikom od katedrale do kamenitih vrata. Svima koji možete preporučamo sudjelovanje.
 
Ova je srijeda posljednja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj susret od 18 sati. Redovita sveta misa toga dana samo je u 7 sati, a župni ured toga dana neće uredovati.
 
U subotu 3. lipnja, u zajedništvu s drugim župama novozagrebačkog dekanata hodočastimo na Trsat. Polazak je u 7 sati, a prijaviti se možete na našem kiosku u prizemlju. Cijena prijevoza je 100 kuna.
 
Čestitamo našem Župnom zboru na jučerašnjem uspješnom nastupu na Smotri zborova Hrvatske franjevačke provincije koja je održana u našem samostanu sv. Nikole u Čakovcu.
 
Danas su s nama članovi molitvene pro-life inicijative “40 dana za život” koja nastoji oko prestanak pobačaja u našoj domovini. Oni skupljaju novčanu pomoć za djelovanje inicijative, a za uzvrat možete uzeti njihove promotivne materijale ili knjige. S njima možete dogovoriti i mogućnost vaše pomoći u higijenskim i kućanskim potrepštinama za majke i njihovu djecu.
 
Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Osobito preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila.